ern123 Napisano 19 Marzec 2014 Autor Napisano 19 Marzec 2014 Witam, postawilem na coś nowego wybrałem at-pro , teraz takie pytanie , czy na trybie PRO, można odróżnić jakos co jest pod cewką czy kulka ołowiana czy np. mała monetka skoro wskaznik numeryczny pokazuje na jednym jak i drugim okolo 60. ?czy poprostu trzeba kopać to i to i niestety nie uniknie sie tych kulek ?
ancover Napisano 19 Marzec 2014 Napisano 19 Marzec 2014 po co tobie to odróżniać? Chyba że zależy ci na konkretnych rzeczach aby się nie schylać ale jeśli jesteś pasjonatem historii to trzeba kopać wszystko bo nigdy nie wiesz co jest pod cewką a nawet sprzęt za 10000 ci tego w 100 % nie wskaże. Takie jest moje zdanie pozdro.
ern123 Napisano 19 Marzec 2014 Autor Napisano 19 Marzec 2014 no w sumie to racja, poprostu pytam z ciekawości bo mam jedno miejsce w którym ilość kulek jest przerażająca:). Wiem ze można by było wyciąc segment dyskryminacji np do 60, ale nie chce przez to pominąć jakiś cennych przedmiotów. Dopiero drugi dzien z nowym sprzetem wiec w glowie miliony pytan :)
ern123 Napisano 19 Marzec 2014 Autor Napisano 19 Marzec 2014 jakieś podpowiedzi co do ustawień na początek ? :)
rufa Napisano 19 Marzec 2014 Napisano 19 Marzec 2014 Najprostsze i pewne ustawienie,na pola-tryb pro,dyskryminacja 40,[chyba że występują tam cieniutkie sreberka-to dyskryminacja-20].Kop wszystkie powtarzalne sygnały i tyle.Kulki szrapnelowe,dają bardzo podobny wynik numeryczny,jak chcesz je wyciąć,to wytnij średnią ze wskazań.
ern123 Napisano 19 Marzec 2014 Autor Napisano 19 Marzec 2014 czyli drobne sreberka mogą wychodzic na wskazaniach poniżej 40 ?
test_m4a1 Napisano 20 Marzec 2014 Napisano 20 Marzec 2014 Jeżeli masz pare monet to zrób po porstu mały test w ogródku na wskazania ale dobrze tutaj prawią przedmówcy - kopie się wszysko co daje na kolor i tyle :)
aczer Napisano 3 Kwiecień 2014 Napisano 3 Kwiecień 2014 zauwazyłem,że jak sygnał jest nie stabilny i malekką chrypkę",to choćby skakał do 85, to zazwyczaj jest to kawałek zawiasu,podkowa,albo kłódka. Dobre monety nie przesuwająsię na skali więcej,niż o 5 pkt
ern123 Napisano 4 Kwiecień 2014 Autor Napisano 4 Kwiecień 2014 no tak też to zauważyłem, jeżeli chodzi o monetki małe typu boratynka to wskazania miedzy 74-78 , raz trafiłem sasa przy wskazaniu 50-54. jeżeli chodzi o drobne sreberka to nie wiem jak to wyglada jeszcze nie trafiłem, jeszcze zastanawiają mnie guziki ponieważ często głębszy guzik jest właśnie z chrypką ( chyba że jest tak bo obok np leży gwozdzik)?
ern123 Napisano 4 Kwiecień 2014 Autor Napisano 4 Kwiecień 2014 a wiekszośc przedmiotów z chrypką to właśnie rdzewiuszki :)ucze się powoli ciągle coś czytam testuje jakoś powoli do przodu sprzęt ogólnie fajny napewno lepszy niż ace 250.
ern123 Napisano 4 Kwiecień 2014 Autor Napisano 4 Kwiecień 2014 jeszcze przypomniało mi się teraz o co chciałem zapytac jak wygląda kwestia bagnetu- jakie dzwieki wskazania w przybliżeniu daje?, bo nie chciałbym kopac wszystkich pierdzacych sygnalow.
aczer Napisano 7 Kwiecień 2014 Napisano 7 Kwiecień 2014 fizycznie bagnet nie różni się od zawiasu i podkowy, więc podejrzewam,że da podobny sygnał. Jeszcze zadnego nie wykopałem,ale tak podejrzewam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.