Skocz do zawartości

at pro czy safari?

aczer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! mam możliwość kupienia w podobnej cenie (2300) garrett at pro (nowy) i używane minelab safari. Do tej pory chodzę z 250 i mam spory sentyment do prostoty tego sprzętu. Kumpel nie poleca minelab'ów, jako sprzętu trudnego do opanowania. Jeżeli ktoś miał oba sprzęty, lub podobne modele w ręku,proszę o opinię!
Napisano
za 2300 to juz używanego Explorera kupisz minelaba. Poniżej tego nie schodź, a osobiście jakbym mial tylko taki wybór jak piszesz to wziąłbym at pro- do tego nowe, co wazne jest z punktu widzenia serwisu Minelab. Safari bym nie wziął.
Napisano
Witam.
Osobiście miałem Euro Ace teraz mam Safari.Nie zgodzę się z tym że minelaby są trudne w obsłudze,Safari jest tak samo prosty jak Garrett po prostu włącz i szukaj.Jeszcze jedno chodząc z Minelabem nie będziesz miał dyskoteki tak jak w Garetach,pamiętam dokładnie swój pierwszy wypad z Safari chodząc po polu myślałem że jest zepsuty ale po pierwszaj monetce pozbyłem się złudzeń.
Pozdrawiam.
Napisano
to fakt, stabilnosc idealna minelabów i prostota obsługi w brew pozorom też. W przypadku etraca tez. Ale odnośnie zakupu wstrzymalbym sie i kupił chociaz Explorera
Napisano
wychodzi na to, że safari to lekko wykastrowany eksplorer w podobnej cenie. Kumpel z garretem kosi,jak dziki. Co wyjdzie przynosi 2 srebra, co jedno to lepsze...
Napisano
Witam.
Jeżeli masz dobrą miejscówkę to i Ace 150 będzie kosił jak kosa.Spróbuj pochodzić z Garetem pod liniami wysokiego napięcia lub po mocno zmineralizowanym terenie będziesz wtedy rył wszystko bo wykrywka głupieje .Wykastrowany explorer nie ma z tym problemu.
Pozdr.
Napisano
Witam,
co do wypowiedzi powyżej nie mogę się zgodzić. Posiadam wykrywacz At pro i nie mam problemu z mineralizacja a tymbardziej z liniami wsokiego napięcia. Nie wiem skąd te rewelacje i wprowadzanie w błąd... po co to?

At pro posiada opcje dostrojenia na kilku kanałach. Wystarczy przytrzymać pinpoint i można ustawić frekwencję (pasmo) adekwatne do miejsca. Do gleby również się można dostroić.

Więc nie wiem skąd te rewelacje.

Pozdrawiam Tomasz
Napisano
Witam!
Po sprzedaży Eurokanarka miałem przyjemność testować At Pro przez miesiąc gdyż miałem zamiar go kupić ,nie twierdzę że jest to zły wykrywacz ale z moich doświadczeń wykrywacz na max czułości wzbudzał się bardzo często .Pod liniami wysokiego napięcia w których płynął prąd nie pomagało nawet zmniejszenie czułości o dwie kreski.Co do chodzenia po tzw.czarnej ziemi pokazywał co chciał.Nie zamierzam psuć opinii At Pro są to fakty a nie bzdury wyssane z palca bo kolega mi mówił.

Pozdrawiam.
Napisano
Proszę przeczytaj jeszcze raz co napisałem i się zreflektuj.

Posiadam ten sprzęt kilka lat a nie miesiąc. Więc chyba wiem co piszę i uwierz mi jestem obiektywny.

Posiadałem inne wykrywki i wiem, że są lepsze pod wieloma względami, ale to co piszesz jest bzdurą i do tego uzasadnioną tym, że testowałeś ją przez miesiąc...

Dostrojenie wykrywacza nie jest trudne i nie polega tylko na zmniejszeniu czułości.

:)
Napisano
Witam
Tak na prawdę to guzik mnie obchodzi co wybierze kolega aczer
podzieliłem się tylko swoją opinią i nie potrzebuję kilku lat
na stwierdzenie czy wykrywacz się wzbudza czy nie.Proponuję zakończyć dyskusję i nie zaśmiecać forum.

Pozdrawiam.
Napisano
Dokładnie tak jak napisałeś... nie zaśmiecajmy forum i nie zamieszczaj proszę tego typu opinii. Wiadomo, że wybierze to co dla niego będzie najodpowiedniejsze, ale nie godzę się na to by wypowiadały się osoby o sprzęcie, którego nie znają nie posiadają itp. To tak jak bym zaczął pisać o BMW m5 bo siedziałem jako pasażer. Taka mała dygresja... wzbudzają się serie ACE pod słupami z wysokim napięciem At pro można dostroić, ale ma te same mankamenty jeśli chodzi o telefon szukający sieci czy słabe baterje. Ogólnie jestem miły gość, ale mam prawo wyrazić opinię o sprzęcie, który znam więcej niż miesiąc i myślę, że jest bardziej wartościowa niż wypowiedzi typu estowałem przez miesiąc i jedyne na co wpadłem by zmniejszyć czułość o dwie kreski, nie pomogło... wniosek wykrywacz zdyskredytowany"

:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie