Skocz do zawartości

Omega 8000,Garrett,najlepszy wykrywacz na ,,drobnicę'' ?

domka324

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zależy mi na wykrywaczu na tzw.drobnicę-monetki,biżuteria itp.Mam problem z wybraniem odpowiedniego sprzętu.Zainteresowałam się Omegą 8000.Ogólnie ma dobre opinie.Posiadacie może ten wykrywacz lub polecacie inny,sprawdzony przez was? Cenowo szukam do 1500-2100zł.
  • 2 weeks later...
Napisano
Miałem kilka wykrywaczy i akurat omega mało mi przypadła do gustu.
Nie lubię jak nie można szukać na max czułości.
Garrety proste i skuteczne, ale zastanowiłbym się nad rutusem optimą.
Miałem Proximę i byłem bardzo zadowolony no i cena w okolicach 1500 zł, ale wybór należy do ciebię.
Najlepiej poszukaj w wyszukiwarce na odkrywcy- wszystko tam jest napisane.
PZDR
Napisano
Jeśli Omega to minimum z cewką 11DD ,a jeszcze lepiej z DeTechem Ultimate ( niesamowita cewka ). Super szybki ,prościutki w obsłudze, głęboki, lekki ( dla kobiety jak najbardziej) i wydajny sprzęt - kosi kolorową drobnicę aż miło :-) Na poletka jak znalazł . Ale ma też wady ( jak chyba każdy detektor ): bywa dosyć wrażliwy na wszelkie zakłócenia i lubi często sobie pierdnąć" ( nie wszędzie da radę chodzić). Nieco delikatna konstrukcja - zdecydowanie nie w chaszcze, czy do gęstego lasu. Dźwięki nie specjalne, ale można się przyzwyczaić , no i przede wszystkim trzeba się osłuchać ze sprzętem, a efekty będą.
Co do Garretta AT Pro ( bo chyba ten bierzesz pod uwagę) : bawiłem się nim kilka razy i ergonomia mnie ozwaliła" - fatalnie wyważony ( znajomy biega) .Poza tym zasięg i czułość na drobnicę OK ( w końcu to 15 kHz )
Optimy nie znam, więc się nie wypowiem - z Rutusów to narazie od tygodnia obwąchuję" się z Argo 29DD, który dołączył do mojej stajenki" - a jak będzie to zobaczymy... Narazie jestem na +" :-))) .
Akurat z tych dwóch ja wybrałbym Omegę.
Takie moje zdanie.
Napisano
Rutus jest ok tylko z cewką 29 jest nie wyważony i ciężki, bardzo szybko ręka się męczy i chyba dla kobiety to nieco za ciężki sprzęt
Napisano
Z tych dwóch jak w tytule wątku...:-)
Wiadomo, Rutus dla kobiety zbyt ciężki.
A się zapytam autorki posta: czy będzie to pierwszy wykrywacz, czy też może już jest jakieś doświadczenie w poszukiwaniach tego typu sprzętem?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie