domka324 Napisano 18 Marzec 2014 Autor Napisano 18 Marzec 2014 Zależy mi na wykrywaczu na tzw.drobnicę-monetki,biżuteria itp.Mam problem z wybraniem odpowiedniego sprzętu.Zainteresowałam się Omegą 8000.Ogólnie ma dobre opinie.Posiadacie może ten wykrywacz lub polecacie inny,sprawdzony przez was? Cenowo szukam do 1500-2100zł.
Cowboys From Hell Napisano 1 Kwiecień 2014 Napisano 1 Kwiecień 2014 Miałem kilka wykrywaczy i akurat omega mało mi przypadła do gustu.Nie lubię jak nie można szukać na max czułości.Garrety proste i skuteczne, ale zastanowiłbym się nad rutusem optimą.Miałem Proximę i byłem bardzo zadowolony no i cena w okolicach 1500 zł, ale wybór należy do ciebię.Najlepiej poszukaj w wyszukiwarce na odkrywcy- wszystko tam jest napisane.PZDR
nunek72 Napisano 1 Kwiecień 2014 Napisano 1 Kwiecień 2014 Jeśli Omega to minimum z cewką 11DD ,a jeszcze lepiej z DeTechem Ultimate ( niesamowita cewka ). Super szybki ,prościutki w obsłudze, głęboki, lekki ( dla kobiety jak najbardziej) i wydajny sprzęt - kosi kolorową drobnicę aż miło :-) Na poletka jak znalazł . Ale ma też wady ( jak chyba każdy detektor ): bywa dosyć wrażliwy na wszelkie zakłócenia i lubi często sobie pierdnąć" ( nie wszędzie da radę chodzić). Nieco delikatna konstrukcja - zdecydowanie nie w chaszcze, czy do gęstego lasu. Dźwięki nie specjalne, ale można się przyzwyczaić , no i przede wszystkim trzeba się osłuchać ze sprzętem, a efekty będą.Co do Garretta AT Pro ( bo chyba ten bierzesz pod uwagę) : bawiłem się nim kilka razy i ergonomia mnie ozwaliła" - fatalnie wyważony ( znajomy biega) .Poza tym zasięg i czułość na drobnicę OK ( w końcu to 15 kHz )Optimy nie znam, więc się nie wypowiem - z Rutusów to narazie od tygodnia obwąchuję" się z Argo 29DD, który dołączył do mojej stajenki" - a jak będzie to zobaczymy... Narazie jestem na +" :-))) .Akurat z tych dwóch ja wybrałbym Omegę.Takie moje zdanie.
Kriczer Napisano 1 Kwiecień 2014 Napisano 1 Kwiecień 2014 Rutus jest ok tylko z cewką 29 jest nie wyważony i ciężki, bardzo szybko ręka się męczy i chyba dla kobiety to nieco za ciężki sprzęt
nunek72 Napisano 1 Kwiecień 2014 Napisano 1 Kwiecień 2014 Z tych dwóch jak w tytule wątku...:-)Wiadomo, Rutus dla kobiety zbyt ciężki. A się zapytam autorki posta: czy będzie to pierwszy wykrywacz, czy też może już jest jakieś doświadczenie w poszukiwaniach tego typu sprzętem?
bikemax771 Napisano 3 Kwiecień 2014 Napisano 3 Kwiecień 2014 Kup Vistę Gold nawet używaną zobaczysz co potrafi ,nie jestem sprzedawcą nie muszę czegoś przechwalać na siłę pozdrawiam bikemax771
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.