Skocz do zawartości

Euro Ace czy Teknetics Eurotec Pro 11DD

Kokutenko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Miejmy na uwadze to ,że kolor nie szuka. Pamiętajmy również o 11 DD z Euroteka. Są to sprzęty porównywalne(mowa tu o Euro i Euroteku) ,ale robiliśmy testy i Ace jest głębszy i nie trzeba było używać linijki aby się przekonać. Kilkukrotnie Garrettem kopałem dołki po 50 cm więc jestem przekonany, wiem ,że 11 w delcie 4000 szału nie robiły więc nie twórzmy nowych spiskowych teorii o super sprzęcie za 1000 zł. Natomiast ace 250 z pewnością ustępuję Eurotekowi
  • Odpowiedzi 75
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
porównuje wykrywacze jakie miałem nie robię żadnej reklamy eurotekowi bo nie mam z tego żadnych korzyści piszę jak jest i jakie są moje odczucia gdyby ace był tak wspaniałym wykrywaczem to bym go nie sprzedał , wiem że użytkowników garretta jest wiele więcej niż tekneticsa bo garrett to bardziej popularny sprzęt co nie oznacza że lepszy i nie piszę tu teraz o At Pro czy At Gold lub nawet GTI bo tymi sam bym nie pogardził piszę o kanarkach , wiem że cie nie przekonam kolego do mojego zdania po prostu tobie przypadł do gustu ace , mi niestety nie . Pomimo tego że jestem bardziej za Eurotekiem to w niedalekiej przyszłości i tak zmienię go na coś ze stajni Rutusa i nie ze względu na jakość wykonania czy jakieś problemy po prostu zarówno jak przy ace cierpię na niedosyt zasięgu na kolorek jak i na militarkę
Napisano
Piotrze napisałem już że na większe przedmioty euroace może być nieco głębszy , bo chyba nie mówisz o monecie bądź obrączce po gołębiu z takiej głębokości
Napisano
Mówię tu o dużych przedmiotach typu pucha po masce, garnek, kanka. Mówiąc o drobnicy to podkreślam ,że robiliśmy testy i Euroace wykazał lepsze łaknienie na kolorek o jakieś od 2 do 4 cm. Dla Twoich wiadomości w dwóch egzemplarzach Eurotek widział zakopane z 1gr współczesny z 11 cm a Euro z 15.
Napisano
Niech więc tak będzie , mimo to nie zamieniłbym go na euroace tym bardziej nie wróciłbym do ace 250 a co do testu sprawdzę to czy eurotek nie sięgnie gr z 15 i czy kumpel swoim euroace sięgnie go z 15 cm w jednym i w drugim będę mierzył do ostatniego momentu stabilnego sygnału a nie do dyskoteki" przy której w terenie nawet nie raczyłbym opuścić szpadla
Napisano
Piotr
Moja rada..
Oddaj sprzet do serwisu bo ewidentnie jest uszkodzony.
Jakie głupoty piszesz o zasiegach to sie w głowie nie miesci..
Czytają to pózniej początkujacy i sami nie wiedzą co kupic.
Jak juz zabierasz głos to pisz prawdę.
A prawda jest taka ze ET PRO 11DD jest tak samo głęboki jak EuroACE!!!!!!
Natomiast bije garretty na łep dyskryminacją,oznaczeniem zelaza i stabilnościa......

Jeszcze jedno.Dołki 50 cm to oczywiscie mozna kopac ale na pewno nie na monety..... Jesli twierdzisz inaczej ............
Serdecznie pozdrawiam

PS.
MAm ET PRO 11DD +AT-PRO miałem---> Euro Ace +Delta+250!
Napisano
Za Eroteka Pro 8 w ubiegłym roku zapłaciłem około 900zł-na tyle wycenia go producent,więc nie spodziewałem się po nim super głębokich zasięgów czy zaawansowanych funkcji.Mimo to byłem mile zaskoczony przede wszystkim stabilnością ale i zasięgiem (porównuje do Delty której używałem przed Eurotekiem). Wielki minus za dźwięki menu,których nie można wyciszyć (używania bez słuchawek nie polecam) Sprzęt bardzo prosty właśnie typu 'włącz i szukaj",ale spełniający moje wymagania,bo przecież komputer z dostępem do internetu mam w domu,GPS w samochodzie,zegarek na ręku a kompas w kieszeni:). Teścik robiony już na poważnie,pierdnięcia wykrywacza nigdy nie traktowałem jako sygnał,który powinien w miarę powtarzalny,przynajmniej na tyle aby w terenie (jak zauważył kolega Memfis) zwrócił naszą uwagę i zachęcił nas do opuszczenia szpadla.Pozdrawiam.
http://www.youtube.com/watch?v=LVFVEcPttlo
Napisano
no ja chodzę cały czas na czułości 10 jeszcze ani razu nie miałem potrzeby zejść z czułości a dyskryminacja nie wpływa na zasięgi przynajmniej nie do 39 bo sprawdzałem i na takich ustawieniach chodzę
Napisano
Właśnie dlatego zachwalam go pod względem stabilności bo tego mi bardzo brakowało w ace ktoś kto miał ace i przerzucił się na euroteka wiem o czym mówię ja mam sondę 11 dd więc zasięg pewnie też delikatnie się zwiększy , a na pewno obszar przemiatania
Napisano
ja mam sondę 8, i niestety czasem muszę zejśc z czułością na 8, głównie z 2 powodów - mokra trawa, oraz ciężki teren(mineralizacja lub pole od wieków uprawiane o czym świadczy mnóstwo ceramiki na polu a także pewnie dużo drobin metalowych, resztki rdzy itp)
  • 3 weeks later...
Napisano
Yhyhy :P moje zdjęcie :P
Słuchajcie to już naprawde robi się śmieszne :P
Cewka jest idelanie w pionie tylko podczas gdy robiłem to zdjęcie to nie wskoczył mi ząbek do dziurki i oto cała filozofia............ dlatego jest taki skoszony .......
Piotrus a tak na marginesie to proszę najpierw zapytać o zgodę gdy rozpowszechniasz jakiekolwiek zdjęcie......kultura kolego kultura.
pozdrawiam
Papus
Napisano
Czy możecie mnie uświadomić na czym polega feler Euroteka że się ich wyzbywacie w niedalekim czasie od zakupu. Czy jakaś dolegliwość wieku dziecięcego i producent jeszcze jakiejś akcji serwisowej nie rozpoczął czy ot tak....
Czyżby delta do łask wracała??
Napisano
Witam
fuks zal mi ciebie...
Felerne to są garretty.. zarówno jesli chodzi o jakość wykonania jak i możliwości. (Oczywiście poza serią AT-pro i wszystko do góry).
Nie wiem dlaczego tak najeżdzacie na TS PRO choć jestem pewien ze nawet go nie trzymałes w raczkac......
To jest mój ostatni wpis w tym temacie.
Wasze dziecinne ataki nie pomagaja poczatkujacym ba nawet im szkodza ale wy to oczywiscie macie głeboko w czterech literach...
Zachowujecie sie jak dzieci we mgle , które maja jedna piszczałke i nigdy nie miały szans na porównanie z czymś lepszym.
Do osób które to czytają...

PAnie i PAnowie z czystym sumieniem moge polecic ET PRO z cewka 11DD .Jest to sprzęt bardzo dobry na małe kolory(czyt. monetki). Głębokość odpowiednia a dyskryminacja i rozpoznanie zelaza bezkonkurencyjne . Wykonanie bardzo dobre(wbrew temu co sie pisze na tym forum) . Bardzo czuły sprzet . Polecam..
Pozdrawiam
Papus
Napisano
Zadałem proste pytanie a skłonił mnie do tego fakt , że kolega woziu17 jakieś 2 mce temu też sprzedawał miesięcznego jak ty teraz- zbieg okoliczności być może. Teorii nie dorabiam, a że ten wykrywacz jest w moim zainteresowaniu więc pytam, ponadto niedawno rozstałem się z deltą 11dd.
Co do żałowania to odpuść sobie bo to nie elegancko i niekulturalnie. Pamiętaj że jesteśmy tu taj kolegami i mamy rzetelnie wymieniać się informacją.
Napisano
Witam.Ja wam powiem na czym polega feler Euroteka.Jest zbyt prosty w obsłudze,a jak ktoś lubi ustawiać,regulować,eksperymentować to żadna siła tego nie zmieni :)
Napisano
I taka odpowiedz mi wystarcza, a jak się uda to na święta będę euroteka 8 testować, z deltą 11 tką miło mi się łaziło a wcześniej sprawdzałem alfę8 i 11tkęwięc ogólnie o tekneticsie mam dobre zdanie. Jak ten będzie stabilny to będę poszukiwać EPro z większą cewką
Napisano
Eurotek Pro świetna dyskryminacja szczególnie na żelazo, bardzo lekki, super wyważony no i na tym w moich oczach kończą się zalety. O wadach już pisałem. Co do konstrukcji to ok zero luzów ale kumpla egzemplarz to jakaś porażka, cewka względem elektroniki i podłokietnika przesunięta około 45 stopni. Mój Eurotek za to wzbudzał się w stronę północną no i południową, wschód i zachód nie było tragedii ale tez pierdział. Co do zasięgów to oba egzemplarze widziały fanty tak samo, w porównaniu do obecnego EuroAce Eurotek wypadał bardzo blado. Jedyne co bym chciał z Euroteka do EuroAce to konstrukcja stelaża. Pozdrawiam.
Napisano
Ale jeśli chodzi o pracę elektroniki miałeś jakies zastrzeżenia tj sprzężenia, które nie ustają po podniesieniu wykrywacza do góry lub coś co denerwowało i nie można było sobie poradzić bez wyłączenia.
Czy w euroteku jest funkcja powrotu do nastwa fabrycznych taka jak w euroace po wciśnięciu na kilka sek klawiatury??
Napisano
Jeśli cewka była skierowana do gleby był cicho, jak tylko się podniosło czy położyło się wykrywacz na ziemię to wariował. Jest opcja ustawień fabrycznych i opcja zapamiętywania ustawień. Baterie, akumulatorki, telefon i linie wysokiego napięcia przerabiałem. Czasem wykrywacz w ogóle się nie wzbudzał a czasem dyskoteka. Eurotek kumpla był zawsze spokojny ale za to ta konstrukcja no i uwierz mi zasięgi Eurotek w porównaniu do EuroAce ma na prawdę wiele słabsze. Jeśli chodzi Ci o identyfikację cyfrową to i tak trzeba kopać wszystko ponad żelazo więc sam zdecyduj. Wiem że Tekneticsa już nigdy więcej nie kupię. Do serwisu nawet nie oddawałem, bo zniechęciłem się do tej firmy. Sprzęt nowy a takie cyrki... Produkcja to totalna masówka z tego wynika.
Napisano
jak ja bym chciał kopać(tak jak kolega woziu napisał) wszystko powyżej żelaza to bym chyba rzucił to hobby. Eurotek daje stabilne sygnały i bardzo łatwo(po niedługim czasie użytkowania) nauczyć się co kopać a co sobie odpuścić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie