Kokutenko Napisano 16 Marzec 2014 Autor Napisano 16 Marzec 2014 Co wybrać, w tym przedziale cenowym te dwa są najczęściej wymieniane. Cena praktycznie identyczna.Dodam że interesuje mnie wyłącznie kolor i monetki, żadne militaria, będę chodził z omijaniem Iron.Chyba ze ktoś ma inne propozycje do szukania monet. Ale to ma być wykrywacz na początek potem planuje zmienić na dużo lepszy jak będę miał z kim chodzić szukać więc nie bardzo chce kupować coś dużo droższego w tym momencie ale jeśli jest coś lepszego a w zbliżonej cenie to dajcie znać.
MilKam88 Napisano 16 Marzec 2014 Napisano 16 Marzec 2014 Użyj wyszukiwarki. Jest sporo tematów o tych wykrywaczach. Są to bardzo podobne sprzęty. Pooglądaj z nimi filmiki. Wybierz ten który bardziej odpowiada Ci pod względem wizualnym jak i dźwiękowym bo to bardzo ważne, żeby czuć się w pełni komfortowo w terenie.
BRAT_MIH Napisano 16 Marzec 2014 Napisano 16 Marzec 2014 Memfis w trzech tematach chyba się chwaliłeś, że zamówiłeś wykrywacz :/Wracając do tematu miałem ten sam dylemat, który z tych dwóch wybrać. Po obejrzeniu filmików zdecydowałem się na Ace. Eurotec ma dźwięki bardzo nieprzyjemne dla uszu, coś identyczne jak Fisher F2 którego kiedyś miałem. Wyobraź sobie, ze kopiesz w lesie, komary Cie gryzą stadami, a dźwięk pingponga" przypomina mi strasznie bzyczenie takiego komara. Masz ochotę rypnąć wykrywką o drzewo :)
memfis Napisano 19 Marzec 2014 Napisano 19 Marzec 2014 BRAT nie chwaliłem się lecz pisałem że jak przyjdzie wykrywacz który zamowilem a o którym jest temat to podziele się obserwacjami a że były trzy tematy odnośnie tego wykrywacza to nie moja wina , co do dźwięków to nie narzekam bo w ace też byl wkurwia..cy ale się przyzwyczaiłem , nie przyzwyczaiłem się natomiast do niestabilności ace i to skłoniło mnie do zmiany nie chciałem euroteka bo nastawilem się na Argo ale cóż póki co nie wyszło ...
jpx79 Napisano 20 Marzec 2014 Napisano 20 Marzec 2014 Ja chodze z Euroace i jest git. Co do dźwięków to na miejsca gdzie się wydobywają nakleiłem taśme izolacyjną i fajnie wytłumiło. Nie są już takie głośne a spokojnie słyszalne.Mam pokrowiec na elektronike więc nie widać taśmy. Niektórzy narzekają na pinpoint, ale ja nie mam z tym problemów. Najważniejsze troche pochodzić i nabrać doświadczenia. Baterie to 4 paluszki i starczą na długo. Ja osobiście jestem zadowolony.Obecnie Euroace są w dobrych cenach. Reszta to dobra miejscówka bo i droższym wykrywaczem nie raz wykopiesz polmoska:)
memfis Napisano 21 Marzec 2014 Napisano 21 Marzec 2014 No i miałem okazję przetestować euroteka pro 11 dd w polu jestem z niego bardZo zadowolony w moim odczuciu jest o niebo lepszy od ace 250 niemal zero wzbudzen na max nastawach czułości dobry zasięg cyfrowa identyfikacja znalezisk super dyskryminuje żelazo godny polecenia na początek
BRAT_MIH Napisano 21 Marzec 2014 Napisano 21 Marzec 2014 Ja akurat kupiłem EuroAce, chociaż przyznam, że w sklepie facet proponował mi Euroteca. Nie wziąłem, bo nie podobają mi się dźwięki i ta cienka folijka na wyświetlaczu. Wziąłem Euro i byłem na polu. Na pełnej czułości żadnych wzbudzeń, może to kwestia osłony na cewkę, bo w 250 też zawsze chodziłem z osłona i na max. Euro fajnie wyskalowany, większość znajdek gonguje, sięga dalej niż 250 i to dużo. Rzekłbym, że podobnie do X-terry 505, z którą chodziłem ze trzy lata. Pinpoint jak dla mnie bezproblemowy, ale używam szpadelka Fiskarsa, wiec dziury kopię raczej takie nie całkiem małe. Identyfikacja ok, wcześniej miałem też Fishera F2 i tej skali do 99 nie używałem, bo prawda jest taka że kopie się każdy sygnał, chyba ze na plaży biegasz za kasą. Ja polecam Euro, bo po prostu lubię Garretta.
memfis Napisano 21 Marzec 2014 Napisano 21 Marzec 2014 Muszę przyznać BRAT że masz rację euroace jest głębszy od ace 250 wiem bo sam miałem ace 250 a kupmel ma euroace i różnica jest , co do wzbudzania się możliwe że również możesz mieć racj bo przyznam się szczerze że ani ja ani kumpel nie używalismy osłony więc być może to by rozwiązało ten problem , jeżeli chodzi o porównanie ace 250 z eurotek pro oraz euroace to ja bym powiedzial tak : eurotek pro cewka 8 = ace 250 , eurotek pro cewka 11 " = euroace tak widzę zasiegi tych wykrywaczy . Oczywiście ktoś może sie nie zgodzić ale to tylko moje zdanie
Kokutenko Napisano 22 Marzec 2014 Autor Napisano 22 Marzec 2014 Jednak wezmę tego Tekneticks Eurotec Pro z cewką 11D.Zeby nie zakładać osobnego tematu to co kupić do noszenia go ?? Wiem że do garretow i innych producentów są gotowe torby bądz plecaki, w ogole taki wykrywacz sie rozkłada na czesci czy jest taki wielki i trzeba miec wielką dluga torbę? To bedzie mój pierwszy wykrywacz , nie znam sie czy da sie go zlozyc na czas transportu a musze cos kupić zeby go dowiesc na miejsce a nie mam swojego samochodu, sprawdzal ktos do jakiej torby by wszedl ten wykrywacz nie chce paradowac przez miasto z dziwnymi urządzeniami wystajacymi mi z plecaka ?
woziu117 Napisano 22 Marzec 2014 Napisano 22 Marzec 2014 Plecak np. ten : http://allegro.pl/plecak-wp-puma-zielony-wz-89-torba-gratis-i4057018872.htmlMam EuroACE, w porównaniu do Euroteka Pro 11DD jest głębszy, a czy identyfikacja cyfrowa tak potrzebna? Stwierdziłem że nie, bo wszystkie sygnały na kolor i tak się kopie.
memfis Napisano 22 Marzec 2014 Napisano 22 Marzec 2014 woziu17 Mi sprzedawca który posiada garrett i teknetics tłumaczył że teknetics jest głębszy , stabilniejszy dzięki sylikonowemu kablowi i czemuś tam jeszcze , jest nieco lżejszy (choć ja nie odczułem tej różnicy) , poza tym nie kupiłem go ze względu na rady sprzedawcy tylko z obawy że z euroace będzie tak jak z jego poprzednikiem którego posiadałem
woziu117 Napisano 22 Marzec 2014 Napisano 22 Marzec 2014 Nie mówię że Eurotek to jest zły sprzęt. Tekneticsy potrafią czasem sobie popierdzeć szczególnie w stronę północy lub przy większych nadajnikach RTV. Co do kanarków to miałem kiedyś 250 i dobrze wspominam, czasem pierdział. W euroACE nie zauważyłem jakichkolwiek fałszywych wzbudzeń, w terenie podmokłym owszem zdarza się że będzie trochę pierdział ale do opanowania. Co do zasięgów uwierz mi że kanarek będzie lepszy.
BRAT_MIH Napisano 22 Marzec 2014 Napisano 22 Marzec 2014 Ja do noszenia wykrywki używam pokrowca na wędki dwukomorowego. W jednej mam wykrywacz w wersji rozłożonej oczywiście, w drugiej komorze szpadel. Sąsiedzi pytają czy na ryby, odpowiadam tak i zero nastepnych pytań głupich.
piotr01051989 Napisano 22 Marzec 2014 Napisano 22 Marzec 2014 A ja kupiłem dwa metry materiału w kolorze khaki, wystarczy zaszyć i jak talala. Mój jest podobny do worka na śmieci. Wkładasz ,zaciągasz sznurek i na ramię.
memfis Napisano 22 Marzec 2014 Napisano 22 Marzec 2014 Woziu ja cb rozumiem masz euroace i ja tak samo jak ty nie twierdze że euroace jest zły zasięgami może zaskoczyc zwłaszcza na większe fanty ale ja miałem ace 250 i obecnie mam euroteka i zasięg jest na pewno lepszy w euroteku co do porównania euroace i euroteka wydaje mi się że zasięg mają podobny a nawet jeżeli się tak spierasz że w euroace jest większy ( trudno mi to dokładnie określić bo nie chodziłem na co dzień z euroace ) to ta różnica jest znikoma centymetr może dwa na monecie
woziu117 Napisano 23 Marzec 2014 Napisano 23 Marzec 2014 Kolega kupił euroteka pro a w nim podłokietnik z elektroniką są przekoszone względem cewki około 45*. Zero dopracowania, totalna masówka.
piotr01051989 Napisano 23 Marzec 2014 Napisano 23 Marzec 2014 Spójrzcie jakie odchyły mają Euroteki względem budowy. A jeśli chodzi o zasięgi to euro ma większe , sprawdzone z dwoma Eurotekami. W podobnym przedziale cenowym proxima ma jakieś 2 cm większe osiągi jeśli chodzi o kolorek. Natomiast wracając do budowy to pamiętajmy kto robi wykrywacze Teknetics, jeśli się nie mylę to BH. Ostatnio zauważyłem straszną nagonkę ,każdy poleca te Euroteki a mało kto z nimi śmiga. Dziwne...
woziu117 Napisano 23 Marzec 2014 Napisano 23 Marzec 2014 Piotr zobaczysz przekoszonego Euroteka Tomka to za głowę się złapiesz :)
papaxpapa Napisano 23 Marzec 2014 Napisano 23 Marzec 2014 Tak sie zastanawiam czy wy piszecie zeby podtrzymac siebie na duchu ?Ludzie jak któryś nie miał w reku ET PRO 11 DD niech sie nie odzywa.Zasięg -+ taki sam jak w Euro ACE , i nikt mi nie powie że jest inaczej.Dyskryminacja....tu ET PRO pokazuje siłę i bije na głowę Garretty..To samo się tyczy zdolnosci do rozpoznawanie żelaza --ET PRO bez konkurencjiOczywiscie jesli mamy mały żelazny mocno skorodowany okrągły przedmiot to pokazuje w 90% przypadków kolor :P Taka uroda ..Stabilność przy czułości na MAX --bez konkurencji ETPROCo jeszczeZ obserwacjiNAjlepiej się sprawdza na zbronowanych polach .. Troszkę gorzej na łąkach i zaoranych(wysoka bruzda) . nie mam pojecia skad sie to bierze..Co do lasów tez jest ok, ale ze chodze mało to nie bede sie wypowiadał, wszystko zalezy od zaśmiecenia , mineralizacji czy nawet wilgotnosci gleby....juz nie wspominam o ustawieniu monety w glebie...Jak każda DD ma problem z dokładnym namierzeniem fanta ,,, ale moze tylko ja tak mam :PZasiegi,zasiegi ,zasiegi......Alez zescie sie czepili tych zasiegówNIe podniesiecie monety z głebokosci wiekszej niz z -+26 cm i kropka.. :PZależy to od tego co napisałem wyzej :PTakże panowie proszę sie nie wymądrzac wykrywka spełnia swoją rolę.Latam z chłopakami któży mają x705 /omegę/argoJakos różnicy dużej w fantach ni w zab nie mogę zobaczyć :PPowiem więcej to dzidostwo jest cholernie czułe na kolorek :P :P bardzo czułe na cieniutkie sreberka :P Takze nie ominiecie.MAm AT-pro i moge sobie porównac a wczesniej miałem kilka fajnych piszczałek ..Pozdrawiam pozytywnie zakreconych wariatów Papus
memfis Napisano 24 Marzec 2014 Napisano 24 Marzec 2014 Priotr ja posiadam Euroteka jeżeli masz jakieś wątpliwości to mogę ci zdjęcie przesłać z nim w moich rękach i zdjęcia fantów jakie nim wykopałem a mogę się pochwalić że troszkę tego było ostatni wypad w miejscu gdzie przetrzepałem kilkukrotnie ace 250 który już nic kolorowego nie wskazywał (pomijając oczywiście jego uciążliwe wzbudzanie , bo teren dość zaśmiecony) wydrapałem kilka monet , ozdobną złoconą broszkę bądź spinkę , kilkanaście łusek dużych i małych oraz srebrną obrączkę z wybitą próbą 800 i jakimiś inicjałami oraz jakieś guziki ... także ja jestem pewien jego skuteczności , wy nie musicie
BRAT_MIH Napisano 24 Marzec 2014 Napisano 24 Marzec 2014 Zawsze nowym wykrywaczem (takim na zasadzie włącz i szukaj) znajdziesz coś na przeszukanym polu, bo będzie Ci się chciało szukać. Eurotec jest następcą Fishera i jest równie badziewnie wykonany, zabawa pinpointem w brudnej rękawicy równa się podrapany wyświetlacz itd. Proscan doradza Ace i tego się trzymajmy :)
memfis Napisano 24 Marzec 2014 Napisano 24 Marzec 2014 Mówisz o badziewnym wykonaniu ? To nie w euroteku jest zamontowana cewka która potrzebuje specjalnej troski pokryta jakimś badziewiem od spodu które po uderzeniu o kamyk odpryskuje bądź pęka , to nie w euroteku jest zamontowany kabel od którego wzbudza się wykrywacz , oraz podłokietnik który pęka że o kolorze pozwolę sobie zaoszczędzić dyskusji ...
BRAT_MIH Napisano 24 Marzec 2014 Napisano 24 Marzec 2014 Cewka w Euroace wymaga osłonki i z nią nic nie odpada. Nigdy nie słyszałem o pękniętej cewce z powodu uderzenia. Odpryski to odpryski, ale jak się chce 50 zł oszczędzić ... Kabel nawinięty odpowiednio z pierwszym nawojem od góry nie powoduje wzbudzeń, chyba że ktoś nie czyta instrukcji i kręci jak mu się podoba. Podłokietnika też nie połamałem, może wystarczy używać w temperaturach jakie przewidział producent. Kolor to kolor, ten nie podlega ocenie wykonania.Oglądałem wiele aukcji używanych Fisherów i Tekneticsów i ten foliowy wyświetlacz zawsze był zniszczony.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.