Niemen Napisano 6 Marzec 2014 Autor Napisano 6 Marzec 2014 Witam. CO to za raportówka? Na pewno polska. Niestety nie wiem z jakich lat? Miejsce znalezienia inne niż pokrowiec w poprzednim poście.
Niemen Napisano 6 Marzec 2014 Autor Napisano 6 Marzec 2014 sorry za fatalną jakość zdjęć, bateria mi siadała w aparacie
Marine_1357 Napisano 6 Marzec 2014 Napisano 6 Marzec 2014 Na pewno nie jest to polska torba typ B czyli lata 30-te odpadają pewnie późne 40-ste albo 50-te.
tataja Napisano 6 Marzec 2014 Napisano 6 Marzec 2014 Mam dokładnie taką sam,po ojcu.Wiek minimum 50 lat.Jutro wygrzebię ją z szafy i poszukam pieczęci.Moja w trochę lepszym stanie,chociaż musiałem ją przeszyć- była używana na co dzień.
tataja Napisano 6 Marzec 2014 Napisano 6 Marzec 2014 BOŻE ile człowiek gratów gromadzi a póżniej zapomina gdzie schował.Ale znalazłem!Na wnętrzu klapy prostokątna pieczęć coś nieczytelne + W.R. pod spodem napis poznań.Druga z datą początek nieczytelny rok w miarę wyrażny 1958 lub 1956.Odbiór K.J.zostało tylko kółeczko.Raportówka w domu była określana jako milicyjna.
Rysiu_Hipokryta Napisano 7 Marzec 2014 Napisano 7 Marzec 2014 sonicsquad a coś mądrego w sprawie tej raportówki masz do napisania ?
sonicsquad Napisano 7 Marzec 2014 Napisano 7 Marzec 2014 Kolego Niemen - za takie tytułowanie wątków mogą one polecieć do dołka.
Pytanie
Niemen
Witam. CO to za raportówka? Na pewno polska. Niestety nie wiem z jakich lat? Miejsce znalezienia inne niż pokrowiec w poprzednim poście.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.