Skocz do zawartości

Stary guzik z lilijką

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panów,proszę o pomoc w identyfikacji tego guzika,średnica 15.1 mm,grubość 5 mm,czy to może być francuski?,dodam że spędziłem dużo czasu na szukaniu w sieci i nie mogę znaleźć nawet podobnego,proszę o jakiekolwiek informacje,na portalu buttonarium.pl,nie ma takiego albo przeoczyłem,dziękuję i pozdrawiam.

Witam Panów,czy naprawdę nikt sie nie spotkał z przedstawionym guzikiem,może jakiś szkic obrazu,umundurowania,ubioru cywilnego,urzędniczego,????guzik francuski? lilijka była na kompasach wskazywała północ co oznaczało kierunek właściwej drogi stąd znak harcerzy i skautów,lilijka była w herbie pogoni litewskiej,może dwór szlachecki,wyprawy napoleońskie?proszę o uwagę jeszcze raz szanownych kolegów,dziękuję i pozdrawiam,P.S. może pochodzić z XV-XVII wieku? Wyprawa K.Kolumba?

Zgadza się w czasach PRL-u był wyjęty z metalowej puszki 200 letniego domu przy rozbiórce,wyczerpująca odpowiedź ,dziękuje,ale Francuski to jest na pewno.Jeszcze raz dziękuję koledze,może babcie nosiły przy sweterkach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie