fella Napisano 5 Marzec 2014 Autor Share Napisano 5 Marzec 2014 Witam Panów,proszę o pomoc w identyfikacji tego guzika,średnica 15.1 mm,grubość 5 mm,czy to może być francuski?,dodam że spędziłem dużo czasu na szukaniu w sieci i nie mogę znaleźć nawet podobnego,proszę o jakiekolwiek informacje,na portalu buttonarium.pl,nie ma takiego albo przeoczyłem,dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fella Napisano 5 Marzec 2014 Autor Share Napisano 5 Marzec 2014 zdj.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fella Napisano 5 Marzec 2014 Autor Share Napisano 5 Marzec 2014 zdj.3,rewers. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fella Napisano 5 Marzec 2014 Autor Share Napisano 5 Marzec 2014 zdj.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fella Napisano 8 Marzec 2014 Autor Share Napisano 8 Marzec 2014 Witam Panów,czy naprawdę nikt sie nie spotkał z przedstawionym guzikiem,może jakiś szkic obrazu,umundurowania,ubioru cywilnego,urzędniczego,????guzik francuski? lilijka była na kompasach wskazywała północ co oznaczało kierunek właściwej drogi stąd znak harcerzy i skautów,lilijka była w herbie pogoni litewskiej,może dwór szlachecki,wyprawy napoleońskie?proszę o uwagę jeszcze raz szanownych kolegów,dziękuję i pozdrawiam,P.S. może pochodzić z XV-XVII wieku? Wyprawa K.Kolumba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 8 Marzec 2014 Share Napisano 8 Marzec 2014 guzik z okresu PRL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fella Napisano 9 Marzec 2014 Autor Share Napisano 9 Marzec 2014 Zgadza się w czasach PRL-u był wyjęty z metalowej puszki 200 letniego domu przy rozbiórce,wyczerpująca odpowiedź ,dziękuje,ale Francuski to jest na pewno.Jeszcze raz dziękuję koledze,może babcie nosiły przy sweterkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.