Skocz do zawartości

EuroAce, Delta czy ProXima? Który wybrać?

chopperrulez

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Noszę się z zamiarem kupna nowej piszczałki". Do tej pory byłem posiadaczem Ace 150 i 250. Pomimo, że mam sentyment do tego sprzętu, to czuję lekki niedosyt :P I tu pojawia się moje pytanie: Co wybrać w przedziale cenowym do 1500 zł? Z ProXimą miałem okazję chodzić. Sprzęcik dość dobry (żaden nie jest idealny :P). EuroAce jak mniemam to trochę lepsza wersja 250-tki. Z jakimkolwiek Teknetics-em nie miałem do czynienia. Proszę o poradę osoby które miały styczność z powyższym sprzętem. Teoretykom dziękuję :P Pozdrawiam.
Napisano
Ja po kanarku postawiłem na Proxime v2 , a jak na razie jest Proxima v5 i na długo zostanie. Stabilna i nie omija". Trochę ciężka ,ale po 2 wypadach człowiek się przyzwyczaja. Eurokanar znacznie głębszy od 250. Natomiast Delta tylko z cewką dd, na 8 jest strasznie wrażliwa i płytka.
Napisano
Robiłem z kolegą taki test: Szedłem z żółtkiem" przodem a On za mną z ProXimą. To czego nie widział kanarek kosiła ProXima. Później zamieniliśmy się rolami. Zadziałało podobnie :/ Rutus też zostawiał za sobą fanciki. Stąd mój dylemat.
Napisano
Nigdy nie machniesz idealnie , zawsze coś za sobą zostawisz.
Zrób sobie test w ziemi, powkładaj jakieś monetki, większy przedmiot.
I najprawdopodobniej ten test rozwieje Twoje dylematy.
Napisano
Co do Delty to miałem kiedyś z cewką 11 DD i dobrze ją wspominam. Mój kolega natomiast ma aktualnie Deltę z cewką 13" DD Detecha i powiem szczerze, że ładnie kosi fanty. Jest co prawda trochę kłopotu przy namierzaniu, ale sprzęt naprawdę potrafi zaskoczyć zasięgiem.
Napisano
Od jakiegoś półtora roku chodzę z EuroAcem i nie narzekam. Kolega chodzi z Rutusem Proximą i nie widać sporych różnic w wykopywanych fantach. Pinpointer działa bardzo dobrze, nie ma problemów z namierzaniem, nie wzbudza się i nie gubi sygnału, na zasięg też złego słowa powiedzieć nie mogę. Szczerze polecam EuroAce, gdyż również posiadam sentyment co do kanarków. Pozdrawiam
Michał
Napisano
ja również mam podobnie,chodze z Euroace kolega z proximą 5. Nie widać różnic, myśle że obie wykrywki są ok. Na pewno proxima ma więcej ustawień,strojenie gruntu i takie tam,natomiast euroace włączasz i jedziesz. Dużo zależy od dobrej miejscówki.Kilka razy porównywaliśmy różne miejsca gdzie był sygnał i obie wykrywki pokazywały podobnie.:)
Napisano
ja mam euroace , latam z kolegami co maja 2xatpro i argo i jest git ostatnio mam farta i wiecej nawet potrafie wyjąć sporo więcej:) myślę że dużo zależy od szczęścia a euroace to porządny sprzęt za rozsądną cenę , tylko trzeba się przyzwyczaić
Napisano
Ja posiadam deltę z cewką 11 DD, i jestem na etapie dokupowania cewki ze stajni NEL. Sprzęt jest naprawde godny polecenia,kopie w lesie,na plaży i polach.Nie zauważyłem żadnego wzbudzania się,zasieg naprawde mnie zaskakuje,przy monetach ,jak i przy militarce. Napewno zostawie sobie ten wykrywacz jako drugi,bo planuje w tym roku kupic coś z górnej półki Minelaba.
Pozdrawiam.
Napisano
Kolega ma euroAce i bardzo sobie chwali ponoć kilka cm głębszy niż 250 i nie wzbudza się tak często jak ace 250 ja osobiście posiadałem właśnie kanarka i zmieniam na Rutusa Argo szukałem wielu informacji czytałem, porównywałem, oglądałem testy, przetrzepałem nie jedno forum i mój wybór padł właśnie na niego ale z tych trzech nad którymi się zastanawiasz też bym chyba wybrał EuroAce ewentualnie Proxe :)
Pozdrawiam
Napisano
ja chodze z euroace,kolega proximą 5, jeżeli chodzi o fanty bardzo podobnie wychodzą,.Wiadomo proxima ma więcej ustawień.Często porównujemy czy obie wykrywki widzą fanta i dobrze odczytują rodzaj przed wykopaniem. Nie zdarzylo mi sie że Euroace czegoś nie widział. Wydaje mi się że durzo zależy od miejscówki bo obie wykrywki radzą sobie dobrze.
Napisano
Kolego Kulogrzmot zgadzam się z tobą w 100% ha ha.Ludzie sprzedajcie swój złom wart kilka tys.Pln a kupcie sobie jazgoczącą Deltę.Szybko się przyzwyczaicie, rozstrój nerwowy też minie ale za to będziecie obrączki ptasie kopać z 70cm a monety i klamry z 2m tylko uważajcie na militarkę bo ciężki sprzęt trzeba będzie wynająć.
Kulogrzmot powiem ci że dzięci odczuwają brak Andersena wypełnij tą pustkę i pisz im bajki bo masz talent.
Oby nie na tym forum bo chyba wszystkich masz za idiotów.
Jeżeli zrobisz z cm mm to będzie cała prawda o twoich baśniowych wypadach z Deltą.
Napisano
Kolego Kulogrzmot! Powiem tak: Z wykrywaczy z którymi było dane mi chodzić (a kilka ich było), to tylko JABEL mógł zobaczyć cokolwiek na głebokości 70 cm i było to z reguły duuuuużych gabarytów. Wadą jego było to, że musiałem się nieźle nakopać złomu bo piszczał na wszystko. Z pięcioletniego doświadczenia wiem, że podane przez ciebie zasięgi są łagodnie to określając - wyimaginowane. Pozdrawiam.
Napisano
Witam,z EuroACE chodzę już od kilkunastu m-cy,wyczułem już jego fanaberie wzbudzanie się na max czułości,pojedyncze sygnały itp.,i w tym tygodniu taki przypadek:las,wzgórza morenowe miejsce między dwoma starymi drzewami,sygnał czysty,pewny,trzeci z prawej na wyświetlaczu,kopię pod korzeniem[myślę depozyt],na ok.55cm.a tu p-ny polmos.O ile w-yło mnie to rycie,to pogłaskałem kanarka za czujność.Taka przypowieść,ale wracając do meritum za tą kasę można go spokojnie nabyć,a potem już tylko w teren,na efekty nie będzie trzeba długo czekać.
Napisano
No ten polmos z 50 cm jest napewno bardziej wiarygodny niż obrączka z 70 po 1 jest większy po drugie mniejsza głębokość po 3 moim skromnym zdaniem miałem ace 250 i o ile monety łapała do 20 cm o tyle kapsle wszelkiego rodzaju potrafiłem wydłubać nawet z 35 cm może 40 więc prędzej uwierzę że 350 wykopał tego polmosa z 50 (choć myślę że może lekka przesada) niż Deltą obrączkę z 70 cm !!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie