chopperrulez Napisano 2 Marzec 2014 Autor Napisano 2 Marzec 2014 Witam. Noszę się z zamiarem kupna nowej piszczałki". Do tej pory byłem posiadaczem Ace 150 i 250. Pomimo, że mam sentyment do tego sprzętu, to czuję lekki niedosyt :P I tu pojawia się moje pytanie: Co wybrać w przedziale cenowym do 1500 zł? Z ProXimą miałem okazję chodzić. Sprzęcik dość dobry (żaden nie jest idealny :P). EuroAce jak mniemam to trochę lepsza wersja 250-tki. Z jakimkolwiek Teknetics-em nie miałem do czynienia. Proszę o poradę osoby które miały styczność z powyższym sprzętem. Teoretykom dziękuję :P Pozdrawiam.
piotr01051989 Napisano 2 Marzec 2014 Napisano 2 Marzec 2014 Ja po kanarku postawiłem na Proxime v2 , a jak na razie jest Proxima v5 i na długo zostanie. Stabilna i nie omija". Trochę ciężka ,ale po 2 wypadach człowiek się przyzwyczaja. Eurokanar znacznie głębszy od 250. Natomiast Delta tylko z cewką dd, na 8 jest strasznie wrażliwa i płytka.
chopperrulez Napisano 2 Marzec 2014 Autor Napisano 2 Marzec 2014 Robiłem z kolegą taki test: Szedłem z żółtkiem" przodem a On za mną z ProXimą. To czego nie widział kanarek kosiła ProXima. Później zamieniliśmy się rolami. Zadziałało podobnie :/ Rutus też zostawiał za sobą fanciki. Stąd mój dylemat.
chopperrulez Napisano 2 Marzec 2014 Autor Napisano 2 Marzec 2014 Kolego gral. TEKNETICS EuroTek? rozważam również taką możliwość :D
piotr01051989 Napisano 2 Marzec 2014 Napisano 2 Marzec 2014 Nigdy nie machniesz idealnie , zawsze coś za sobą zostawisz. Zrób sobie test w ziemi, powkładaj jakieś monetki, większy przedmiot.I najprawdopodobniej ten test rozwieje Twoje dylematy.
chopperrulez Napisano 2 Marzec 2014 Autor Napisano 2 Marzec 2014 Dlatego chciałbym aby wykrywacz miał cewkę DD. Cewkę której ani kanarek, ani Rutusik w czasie testu nie posiadał.
piotr01051989 Napisano 2 Marzec 2014 Napisano 2 Marzec 2014 No to postaw na Euroace. To jest dobry sprzęt,lekki,cewka dd, i dość głęboki. kolorem może nie robi szału ,ale pokrowiec i jazda.
MilKam88 Napisano 2 Marzec 2014 Napisano 2 Marzec 2014 Co do Delty to miałem kiedyś z cewką 11 DD i dobrze ją wspominam. Mój kolega natomiast ma aktualnie Deltę z cewką 13" DD Detecha i powiem szczerze, że ładnie kosi fanty. Jest co prawda trochę kłopotu przy namierzaniu, ale sprzęt naprawdę potrafi zaskoczyć zasięgiem.
MikiSFC Napisano 2 Marzec 2014 Napisano 2 Marzec 2014 Od jakiegoś półtora roku chodzę z EuroAcem i nie narzekam. Kolega chodzi z Rutusem Proximą i nie widać sporych różnic w wykopywanych fantach. Pinpointer działa bardzo dobrze, nie ma problemów z namierzaniem, nie wzbudza się i nie gubi sygnału, na zasięg też złego słowa powiedzieć nie mogę. Szczerze polecam EuroAce, gdyż również posiadam sentyment co do kanarków. PozdrawiamMichał
jpx79 Napisano 3 Marzec 2014 Napisano 3 Marzec 2014 ja również mam podobnie,chodze z Euroace kolega z proximą 5. Nie widać różnic, myśle że obie wykrywki są ok. Na pewno proxima ma więcej ustawień,strojenie gruntu i takie tam,natomiast euroace włączasz i jedziesz. Dużo zależy od dobrej miejscówki.Kilka razy porównywaliśmy różne miejsca gdzie był sygnał i obie wykrywki pokazywały podobnie.:)
tomek3211 Napisano 3 Marzec 2014 Napisano 3 Marzec 2014 ja mam euroace , latam z kolegami co maja 2xatpro i argo i jest git ostatnio mam farta i wiecej nawet potrafie wyjąć sporo więcej:) myślę że dużo zależy od szczęścia a euroace to porządny sprzęt za rozsądną cenę , tylko trzeba się przyzwyczaić
jerome2 Napisano 3 Marzec 2014 Napisano 3 Marzec 2014 Ja posiadam deltę z cewką 11 DD, i jestem na etapie dokupowania cewki ze stajni NEL. Sprzęt jest naprawde godny polecenia,kopie w lesie,na plaży i polach.Nie zauważyłem żadnego wzbudzania się,zasieg naprawde mnie zaskakuje,przy monetach ,jak i przy militarce. Napewno zostawie sobie ten wykrywacz jako drugi,bo planuje w tym roku kupic coś z górnej półki Minelaba. Pozdrawiam.
chopperrulez Napisano 3 Marzec 2014 Autor Napisano 3 Marzec 2014 Ograniczyłem wybór do EuroAce i Eurotek Pro. Jaki zasięg ma Tecnetics? Jak reaguje na srebro i złoto?
memfis Napisano 3 Marzec 2014 Napisano 3 Marzec 2014 Kolega ma euroAce i bardzo sobie chwali ponoć kilka cm głębszy niż 250 i nie wzbudza się tak często jak ace 250 ja osobiście posiadałem właśnie kanarka i zmieniam na Rutusa Argo szukałem wielu informacji czytałem, porównywałem, oglądałem testy, przetrzepałem nie jedno forum i mój wybór padł właśnie na niego ale z tych trzech nad którymi się zastanawiasz też bym chyba wybrał EuroAce ewentualnie Proxe :)Pozdrawiam
jpx79 Napisano 4 Marzec 2014 Napisano 4 Marzec 2014 ja chodze z euroace,kolega proximą 5, jeżeli chodzi o fanty bardzo podobnie wychodzą,.Wiadomo proxima ma więcej ustawień.Często porównujemy czy obie wykrywki widzą fanta i dobrze odczytują rodzaj przed wykopaniem. Nie zdarzylo mi sie że Euroace czegoś nie widział. Wydaje mi się że durzo zależy od miejscówki bo obie wykrywki radzą sobie dobrze.
kris1979 Napisano 4 Marzec 2014 Napisano 4 Marzec 2014 Kolego Kulogrzmot zgadzam się z tobą w 100% ha ha.Ludzie sprzedajcie swój złom wart kilka tys.Pln a kupcie sobie jazgoczącą Deltę.Szybko się przyzwyczaicie, rozstrój nerwowy też minie ale za to będziecie obrączki ptasie kopać z 70cm a monety i klamry z 2m tylko uważajcie na militarkę bo ciężki sprzęt trzeba będzie wynająć.Kulogrzmot powiem ci że dzięci odczuwają brak Andersena wypełnij tą pustkę i pisz im bajki bo masz talent.Oby nie na tym forum bo chyba wszystkich masz za idiotów.Jeżeli zrobisz z cm mm to będzie cała prawda o twoich baśniowych wypadach z Deltą.
memfis Napisano 4 Marzec 2014 Napisano 4 Marzec 2014 to po co minelaba kupować albo xp lepiej kupić 4 razy taniej delte :D ^^
chopperrulez Napisano 4 Marzec 2014 Autor Napisano 4 Marzec 2014 Kolego Kulogrzmot! Powiem tak: Z wykrywaczy z którymi było dane mi chodzić (a kilka ich było), to tylko JABEL mógł zobaczyć cokolwiek na głebokości 70 cm i było to z reguły duuuuużych gabarytów. Wadą jego było to, że musiałem się nieźle nakopać złomu bo piszczał na wszystko. Z pięcioletniego doświadczenia wiem, że podane przez ciebie zasięgi są łagodnie to określając - wyimaginowane. Pozdrawiam.
chopperrulez Napisano 4 Marzec 2014 Autor Napisano 4 Marzec 2014 Mógłby ktoś podrzucić linka do polskiej instrukcji Euroteca? Szukam i nie mogę znaleźć. Z góry dziękuję.
danziger65 Napisano 6 Marzec 2014 Napisano 6 Marzec 2014 Witam,z EuroACE chodzę już od kilkunastu m-cy,wyczułem już jego fanaberie wzbudzanie się na max czułości,pojedyncze sygnały itp.,i w tym tygodniu taki przypadek:las,wzgórza morenowe miejsce między dwoma starymi drzewami,sygnał czysty,pewny,trzeci z prawej na wyświetlaczu,kopię pod korzeniem[myślę depozyt],na ok.55cm.a tu p-ny polmos.O ile w-yło mnie to rycie,to pogłaskałem kanarka za czujność.Taka przypowieść,ale wracając do meritum za tą kasę można go spokojnie nabyć,a potem już tylko w teren,na efekty nie będzie trzeba długo czekać.
Kriczer Napisano 6 Marzec 2014 Napisano 6 Marzec 2014 no to tak mamy już obrączkę ptasią na 70cm i polmosa na 55...
memfis Napisano 6 Marzec 2014 Napisano 6 Marzec 2014 No ten polmos z 50 cm jest napewno bardziej wiarygodny niż obrączka z 70 po 1 jest większy po drugie mniejsza głębokość po 3 moim skromnym zdaniem miałem ace 250 i o ile monety łapała do 20 cm o tyle kapsle wszelkiego rodzaju potrafiłem wydłubać nawet z 35 cm może 40 więc prędzej uwierzę że 350 wykopał tego polmosa z 50 (choć myślę że może lekka przesada) niż Deltą obrączkę z 70 cm !!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.