Dorek88 Napisano 27 Luty 2014 Autor Napisano 27 Luty 2014 Witam szanowanych kolegów. A więc tak aktualnie śmigam z garrett'em ace 250 Przyszedł czas na zmianę czy mogli byscie mi doradzić ktory z tych wykrywaczy bedzia Najlepszym wyborem ?Garrett EuroAceFisher F4Rutus PROxima ver 5.0Chodzi mi o uniwersalnosc i zasięg.Pozdrawiam i dziękuje
MilKam88 Napisano 27 Luty 2014 Napisano 27 Luty 2014 Witam,jeżeli zależy Ci na uniwersalności i zasięgu to z tych wykrywaczy, które wymieniłeś zdecydowanie najlepszym wyborem będzie proxima.Pozdrawiam.
kris1979 Napisano 27 Luty 2014 Napisano 27 Luty 2014 Zamiana na Ace-350 to nieporozumienie bo to jest praktycznie ten sam wykrywacz (inna cewka).Fisherów nie polecam bo to płyciaki i jazgot oczywiście mówię o niższych modelach sam posiadałem F-5 wcześniej Ace250 można pochwalić je za bardzo dobrą dyskryminację czego nie można powiedzieć o żółtkach.Z proksimą nie chodziłem ale posiadam obecnie Rutusa Argo powiem tylko tyle Ace i F-5 to jak Jurand po wizycie u kolegów z krzyżami na plecach porównując do Argo.Oczywiście przy wyborze pomocne jest praktyczne porównanie w terenie.Jeżeli masz taką możliwość to polecam,oczywiście jest wiele filmików porównujących wykrywacze które zawierają sporo prawdy ale przekonać się organoleptycznie to podstawa.
cheetah Napisano 27 Luty 2014 Napisano 27 Luty 2014 Przy Proximie zwróć uwagę na cewkę, bo jest spory wybór standardowych 23/24cm (CC/DD) i dużych 29cm (CC/DD).Jeśli ja miałbym wybierać do sprzętu uniwersalnego to jednak 29cm DD, plus, jeśli kasa na to by pozwoliła, 23CC (elipsa). Myślę, że przy zakupie nowej Proxy miałbyś dużą szansę wynegocjowania dobrej ceny na taki zestaw z dwoma cewkami.
fuks_ag Napisano 27 Luty 2014 Napisano 27 Luty 2014 jeśli chodzi o uniwersalność to proxima o prostotę to euroace ( jest znacznie głębszy od 250 ale trzeba się przyzwyczaić do namierzania - ja go miło wspominam- stwierdzenie że euroace = 250 to wielkie nadużycie bo ma inne programy inny wyświetlacz wzorzec szukanego metalu-przedmiotu, a ze jest w tej samej obudowie to wynika z serii )
kris1979 Napisano 1 Marzec 2014 Napisano 1 Marzec 2014 Jakież on (Ace 350) ma tam inne programy i o jakim wzorcu dyskryminacji pan mówisz jak ona gorzej działa niż w 250-ce żelazo a kolor u niego to wielkiej różnicy niema. Na pewno różnica w zasięgu jest ale to pisałem bo cewka inna i tylko tyle.Jedna czwarta wartosci tej wykrywki to niby te gratisy.
fuks_ag Napisano 1 Marzec 2014 Napisano 1 Marzec 2014 Różnica innej częstotliwości, inny wyświetlacz, mnie chodzi o tryb custom wzorowany na 250 jako ustawienie wzorca przedmiotu szukanego.Widzę kris1979 że jesteś negatywnie nastawiony do euroace, podejrzewam ze nie miałeś z nim do czynienia lub epizodycznie. Ja długo użytkowałem ten wykrywacz a ace 150 ( nawet do tej pory jest jako drugi w domu) i 250 krócej ale też miałem w użyciu, ma on swoje wady ale jedna zaleta że znajduje przedmioty zalegające głębiej niż 150/250 a jak dla mnie ten parametr był decydujący przy wyborze euroace.
kris1979 Napisano 2 Marzec 2014 Napisano 2 Marzec 2014 Panie fuks_ag ja absolutnie nie jestem negatywnie nastawiony do Ace-350 bo to naprawdę dobry wykrywacz w tym przedziale cenowym no może ze 200 pln trzeba odjąć za samą marke ale to przypadłość wszystkich renomowanych firm.To co mnie boli to pomysł płacenia 1000 z dużym hakiem za podobne parametry.Rozwiązaniem do przyjęcia jest dokupienie większej cewki do Ace 250 (tak uczynili moi koledzy po fachu) lub pozbycie się go w dobrej cenie dołożenie pare stówek do nowego EuroAce. Napewno odpada opcja zostawienia 250 i dokupienie euro.Pozdrawiam!
fuks_ag Napisano 2 Marzec 2014 Napisano 2 Marzec 2014 z tą cena to może i ja się zgodzę ale ogólnie do wszystkich wykrywaczy:)ps. jesteśmy tu wszyscy kolegami nie musimy sobie panować
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.