Skocz do zawartości

Garret Ace 250 Usterka

Lukasz88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wczoraj ze względu na sprzyjającą pogodę wybrałem się pierwszy raz w tym roku na spacer po znalezieniu 1 zł 1949 wykrywacz zaczął wariować.Na początku dawał błędne sygnały, czytał saperkę z odległości 5 cm by po chwili w ogóle przestać reagować na jakikolwiek metal.Reset fabryczny ustawień ani zakup nowych baterii nie pomógł.Nie uderzyłem nim w nic mocniej ani mi nie upadł.Przewód wizualnie jest w stanie bardzo dobrym, natomiast zauwazyłem zależność gdy dotykam przewód przy elektryce dwoma palcami wykrywacz zaczyna reagować na metal z wiekszej odległosci a czasami wariuje nawet w powietrzu więc sądze, że przyczyna tkwi gdzieś tutaj.Pytanie moje brzmi, co może być przyczyna tego(sonda,kabel czy elektryka) macie rade jakąś jak można sprować go naprawić tak by nie uszkodzic gwarancji,którą na szczęście jeszcze posiadam.Ktoś może ma doswiadczenie z serwisami gwarancyjnymi starają sie naciągnąć człowieka by obarczyć go winą czy raczej zachowują się w porządku.Pozdro
Napisano
Kolego XII czy ta awaria będzie podlegać gwarancji a jeśli nie to jaka będzie kwota naprawy mniej więcej.
KrisssK nie chce ryzykować utraty gwarancji a samo rozebranie wtyczki zapewne to spowoduje jej utratę.
adamtyc mieszkam w Lodzi na razie sie wstrzymam zobaczymy co powiedzą w serwisie
sniper_bob tez tak uczynię nic na razie samemu nie będe kombinował.
Dziękuje wszystkim za zainteresowaniem tematem.Pozdawiam
Napisano
Jeśli sprzęt masz na gwarancji to dobrze byłoby gdybyś go wysłał do serwisu. Serwis może odmówić naprawy (naprawa usterki/szkody polegałaby na wymianie cewki na nową, ..raczej i najprawdopodobniej). Szansa na to, że serwis odmówi naprawy gwarancyjnej wyjaśniając, że usterka powstała z winy użytkownika jest większa niż to, że ją uznają. ..ale to czy uszkodzony jest przewód czy połączenia we wtyczce np., trzeba najpierw zdiagnozować i stwierdzić ze 100% pewnością, żeby cokolwiek można było powiedzieć dokładniej. Naprawy/wymiany przewodu cewki mało kto się podejmuje ale są tacy co to robią ;) ..mimo wszystko proponuję najpierw spróbować skorzystać z gwarancji i z autoryzowanego serwisu.

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie