szymii5 Napisano 22 Luty 2014 Autor Napisano 22 Luty 2014 WitamProszę o pomoc w identyfikacji monetki, nie mam jej teraz przy sobie więc dokładnie nie mogę powiedzieć ale szerokości była podobnej do 5zł może troszku większa, raczej srebrna, długo szukałem w internecie ale nie mogłem nic na jej temat znaleźć... Pozdrawiam
GTR34 Napisano 23 Luty 2014 Napisano 23 Luty 2014 Witam mi to wyglada na 12 kreuzer Austria ktoregos z ferdynandow.Ale poczekaj az ktos z wiekszym doswiadczeniem sie wypowie.Pozdrawiam
szymii5 Napisano 23 Luty 2014 Autor Napisano 23 Luty 2014 W sumie krajcar by pasował bo na tym terenie już je znajdowałem ale nijak go do żadnego nie mogę dopasować...
szymii5 Napisano 24 Luty 2014 Autor Napisano 24 Luty 2014 Pasuje jednak te 12 krajcarów, ale tylko ze strony gdzie jest orzełek, na drugiej jak by były dwie tarcze na jednej chyba widać lwa... I to mi do niczego nie pasuje już...
szymii5 Napisano 26 Luty 2014 Autor Napisano 26 Luty 2014 Jest taka możliwość że moneta po prostu jest rzadka i nigdzie nic o niej nie znajdę? Czy prędzej to jakiś fals ale z drugiej strony chyba raczej fałszowano popularne monety to było by bardziej logiczne...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.