hali11 Posted February 20, 2014 Author Posted February 20, 2014 posiadam piszczałkę teknetics omega 8000 od jakiegoś czasu posiadam też telefon sony xperia j .Z poprzednim telefonem nie miałem problemów a Sonego xperie nie mogę mieć w kieszeni bo wykrywacz cały czas piszczy co może być tego przyczyną wada wykrywki czy może coś nie tak z tel ? Przy włączonej wykrywce musze z telefonem odejść na jakieś 10 m i wtedy wszystko jest w porządku . Prosze o jakieś rady bo muszę chodzić z wyłączonym telefonem a czasami się przydaje .
jerome2 Posted February 20, 2014 Posted February 20, 2014 Wyłącz na czas poszukiwań internet i sieć w telefonie, powinno pomóc.Pozdrawiam.
excavator Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Na jakiej częstotliwości chodzisz kolego?
Moniqa Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 Na forum już było kilka razy że telefony (zwłaszcza niektóre modele z androidem) zakłócają pracę wykrywaczy i to nie tylko Tekneticsów .Ja , gdy idę w teren włączam tryb samolotowy i wszystko wtedy jest OK, wyłączenie samego transferu danych nie pomoże , zakłócenia występują przeważanie gdy telefon loguje sie do najbliższego nadajnika sieci co jest szczególnie dokuczliwe przy słabym zasięgu w danym terenie.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.