hali11 Napisano 20 Luty 2014 Autor Napisano 20 Luty 2014 posiadam piszczałkę teknetics omega 8000 od jakiegoś czasu posiadam też telefon sony xperia j .Z poprzednim telefonem nie miałem problemów a Sonego xperie nie mogę mieć w kieszeni bo wykrywacz cały czas piszczy co może być tego przyczyną wada wykrywki czy może coś nie tak z tel ? Przy włączonej wykrywce musze z telefonem odejść na jakieś 10 m i wtedy wszystko jest w porządku . Prosze o jakieś rady bo muszę chodzić z wyłączonym telefonem a czasami się przydaje .
jerome2 Napisano 20 Luty 2014 Napisano 20 Luty 2014 Wyłącz na czas poszukiwań internet i sieć w telefonie, powinno pomóc.Pozdrawiam.
Moniqa Napisano 23 Luty 2014 Napisano 23 Luty 2014 Na forum już było kilka razy że telefony (zwłaszcza niektóre modele z androidem) zakłócają pracę wykrywaczy i to nie tylko Tekneticsów .Ja , gdy idę w teren włączam tryb samolotowy i wszystko wtedy jest OK, wyłączenie samego transferu danych nie pomoże , zakłócenia występują przeważanie gdy telefon loguje sie do najbliższego nadajnika sieci co jest szczególnie dokuczliwe przy słabym zasięgu w danym terenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.