johnus31 Napisano 20 Luty 2014 Autor Share Napisano 20 Luty 2014 Witam, wydaje mi się że jest to odznaka 30 pułku artylerii lekkiej (polowej). Może ktoś potwierdzić moje przypuszczenia? Na wikipedii znalazłem zdjęcie takiej odznaki lecz wykonane ze srebra i emaliowane na biało. U mnie emalii nie widać, może być to np miedź bo w niektórych miejscach się przebarwia. Jest to oryginał? W internecie nie ma dużo informacji na jej temat, znalazłem na archiwum alledrogo taką odznakę która poszła za 1300zł, świadczy to chyba o jej rzadkości. To jedyne informacje jakie znalazłem. Proszę o jak najwięcej informacji na temat tej odznaki, dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnus31 Napisano 20 Luty 2014 Autor Share Napisano 20 Luty 2014 Z drugiej strony widać nazwisko Lipczyński, reszta na razie brudna i nie można odczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korabkow Napisano 20 Luty 2014 Share Napisano 20 Luty 2014 Tak, jest to odznaka 30 pułku artylerii lekkiej,wcześniej nazywanych artylerią polową.Odznaka żołnierska w odróżnieniu od oficerskich była bez emalii,producentem tych odznak był Stanisław Lipczyński,który miał pracownię w Warszawie ul. Marszałkowska 149. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnus31 Napisano 20 Luty 2014 Autor Share Napisano 20 Luty 2014 Dzięki, a z czego może być wykonana? I czy jest tak rzadka jak mi się wydaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.