Skocz do zawartości
  • 0

Niemiecka skrzynka ( Łączność?)

Rafi94

Pytanie

Napisano
Witam, znów jestem zmuszony skorzystać z pomocy Szanownych Kolegów w identyfikacji tejże skrzyneczki. Jest to metalowa skrzynka, obita wewnątrz cienką sklejką i posiadająca aluminiową przegródkę. Brakuje otwieranej pokrywy/wieka, pozostał tylko z tyłu mosiężny zawias.

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tu masz już bardziej przypominającą Twoją: http://www.ebay.de/itm/Verbandkasten-Sanitater-Fahrzeug-Wehrmacht-1937-/111263637298?pt=Militaria&hash=item19e7d45f32
Napisano
Tylko bez tej metalowej przegródki...co producent to inna koncepcja:) Podobny mechanizm zamykania był w niemieckich skrzynkach/zestawach chirurgicznych- Truppenbesteck", z tym że tam był podwójny:)
Napisano
Dziękuję pięknie kol. maciej23mj za dodatkowe informacje i poświęcony czas ;) teraz wszystko jasne. Szkoda tylko, że moja jest niekompletna ;/, trudno...
Napisano
Witam, znów jestem zmuszony skorzystać z pomocy Szanownych Kolegów w identyfikacji tejże skrzyneczki. Jest to metalowa skrzynka, obita wewnątrz cienką sklejką i posiadająca aluminiową przegródkę. Brakuje otwieranej pokrywy/wieka, pozostał tylko z tyłu mosiężny zawias.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie