Caffe Napisano 16 Luty 2014 Autor Share Napisano 16 Luty 2014 Witam.mam oto taka monetkę chciałbym ja wyczyścić może ktoś doradzi czym żeby oczywiście nie zepsuć jej a może lepiej nie ruszać proszę doświadczonych specjalistów o doradę (monetę planuje oddać do gradingu wiec proszę też napisać czy się opłaca coś takiego oddać) Z góry dziękuje za pomoc w doradzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 16 Luty 2014 Share Napisano 16 Luty 2014 moze sie myle ale ja bym zostawil tak jak jest patyna ja chroni potrzymac troszke w oliwce i oczyscic z drobnych zabrudzen np wykalaczka i wacikiem lub szmatka przecierac jak zabrudzeniabedziesz usuwal miedzy detalami powinno byc ok jak ja zjedziesz do golego to moze wyjsc korozja i wartosc znacznie spadnie pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margor Napisano 16 Luty 2014 Share Napisano 16 Luty 2014 Cena profesjonalnego gradingu może przekroczyc cenę monety a na polski mało kto zwraca uwagę, po za tym za słaby stan na grading. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.