PawelS12 Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Napisano 26 Styczeń 2014 Witam. Mam zamiar kupić sobie jakąś wykrywke. Nie mam i nie będę miał za dużo kasy więc na początek myślałem o czymś tańszym. Myślałem o pulsar IV, czytałem o nim na tym forum i tu nasuwa się moje pytanie. Czy naprawdę nie ma szans na szukanie nim jakichkolwiek monetek ? Skoro można się nim nakopać małych gwoździ to monet nie złapie chociaż do około 20 cm ? Chciałbym szukać militarki zwłaszcza że mam w okolicy parę ciekawych miejscówek które chciałbym sprawdzić ale i ewentualne szukanie monetek mnie kręci ;)Myślałem o używanym Garrett ace 150 ale wtedy podobno militarka odpada :/ Jak ktoś ma Pulsara IV to może mi powie jak naprawde jest z tymi monetkami oraz z militarką przy ACE 150. Pozdrawiam
Damian84 Napisano 26 Styczeń 2014 Napisano 26 Styczeń 2014 kup Ace 150...drobiazgu nakopiesz sporo chodząc po polach, a i wieksze żelazo tez znajdziesz!!!
gslawek74 Napisano 26 Styczeń 2014 Napisano 26 Styczeń 2014 Witam,odradzał bym zakup wykrywki typu pi na drobnicę-zaśmiecone tereny potrafią wykończyć,brak dyskryminacji to podstawowa wada tego typu wykrywek.Użycie wykrywacza pi wyłącznie na grubą militarkę ma sens ale przy zastosowaniu cewki o średnicy 40cm i zmniejszeniu czułości do poziomu umożliwiającemu pominięcie drobnicy ,inaczej się okopiesz.Tak mam zrobionego jabla,posiadam również hs 3 smętek na miltarkę jest ok,monetki i drobiazgi słabo ale to nie jest sprzęt do drobnicy.Poza tym cena hs 3 jest moim zdaniem wysoka.Dlatego zakupiłem ace 250 na drobnice w tej cenie dla mnie jest ok i jestem zadowolony.Na twoim miejscu w pierwszej kolejności kupił bym ace 150 ,a na grubszą militarkę wspomnianego jabla jeśli są ograniczenia finansowe.Takie rozwiązanie ma też swoje wady bo z dwoma na raz nie będziesz chodził"dlatego w przyszłości mam zamiar sprzedać wszystko a kupić jeden uniwersalny sprzęt.Pozdrawiam
alex_2013 Napisano 27 Styczeń 2014 Napisano 27 Styczeń 2014 pulsar na monetki nie bardzo, zamęczysz sie. Juz lepiej euroteka kupic za pare stów. Na militarke pulsar ok, posluchaj jesli juz to dozbieraj troche kup uzywana najtańsza starszą proxime rutusa- bedziesz mial bardziej uniwersalny sprzęt
Piastek Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 Ja jestem w posiadaniu Pulsara.Dużo nim nie chodziłem ale po dziewiczych miejscówkach i nic mniejszego niż kulka szrapnelowa nie wpadło.Chociaż znalazłem gwoździa od podeszw wojskowych butów, który jest malutki, no ale z innego metalu :)Kup 150 - nie miałem ale dużo oglądałem z nim filmików i czytałem, kosi małe rzeczy tak jak i większe :)Pozdrawiam
jumper121 Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 Witam , Jestem posiadaczem pulsara od pewnego czasu i powiem szczerze ze nim mozna znalesc wszystko , ale trzeba się w cztery d***y" nakopac , zasięg ma idealny ale brak dyskryminacji na prawde jest odczuwalny zamierzam kupić sobie coś lepszego , ale godzin spędzonych w terenie z Pulsarem nie zaliczam do straconych. wiec na poczatek Polecam Go , jak się nie zniechęcisz to z pewnością bedziesz zbierał na lepszy sprzecik. Powodzenia!!
mariuszf Napisano 10 Marzec 2014 Napisano 10 Marzec 2014 Panowie mam pytanie znajomy zaproponował mi odkupienie od niego wykrywacza GC-1010,powieccie proszę czy jest to dobry w miarę wykrywacz dla początkujących i czy wogóle jest sens zakupu jego.z góry dziękuję
snajph3r Napisano 10 Marzec 2014 Napisano 10 Marzec 2014 GC-1010. Odpuść sobie to coś. Bo nawet wykrywaczem nie można go nazwać. Na militarkę mam pulsara, a na drobnice kolorową Ace 250. Pulsar to dobry sprzęt za tę cenę. A nakopać się to trzeba zawsze, takie hobby;-)
memfis Napisano 11 Marzec 2014 Napisano 11 Marzec 2014 miałem wykrywacz typu PI i na drobnice zdecydowanie odpada przez dwa lata użytkowania wykopałem dużo łusek moździerzy podków i dużo innych ... ale przez ten czas tylko jedną monetkę wykopałem i to z czasu prl
tadeks6 Napisano 12 Marzec 2014 Napisano 12 Marzec 2014 Pulsar IV to była moja pierwsza wykrywka, dużo militarki wyszlo. ale na monety był cienki...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.