MalyStrzelec Napisano 19 Styczeń 2014 Autor Napisano 19 Styczeń 2014 Proszę o szybką odp co to jest??? Na liściach w lesie sobie leżało.
mietek Napisano 19 Styczeń 2014 Napisano 19 Styczeń 2014 Niemiecki granat dymny: http://www.inert-ord.net/ger03a/gerhgr/nb42/
MalyStrzelec Napisano 19 Styczeń 2014 Autor Napisano 19 Styczeń 2014 A mogę to spokojnie oczyścić czy zgłosić to ???
MalyStrzelec Napisano 19 Styczeń 2014 Autor Napisano 19 Styczeń 2014 To co z tym zrobić mam ??? Z tym fantem kurde oczyścił bym ale trochę strach brak zawleczki z zapalnikiem to chyba niegroźny G Dymne mogły wybuchnąć???
Romek_66 Napisano 19 Styczeń 2014 Napisano 19 Styczeń 2014 Jeśli pewien nie jesteś,wyrzuć ,zakop,utop ,bez względu na to co by to było.Rzeczy nie rozpoznanych się nie zabiera,na forum ostatnio dużo było podobnych przypadków,-poczytaj.Bo inaczej możesz być następny do ,,nagrody Darwina,, ;)
MalyStrzelec Napisano 19 Styczeń 2014 Autor Napisano 19 Styczeń 2014 Moja 1 wyprawa ACe 250 a to sobie na liściach leżało w lesie lol szkoda trochę bo fajny fant ale jak Granat to granat poleciał do wody daleko.A 100% pewności nie mam co kryje się pod rdzą.Dziękuje za szybką odpowiedz.
Voucur Napisano 19 Styczeń 2014 Napisano 19 Styczeń 2014 Rzeczy nie rozpoznanych się nie zabiera" - sęk w tym, że mietek napisał co to jest, więc w tym przypadku nie można mówić o zeczach nierozpoznanych". Mieszanina dymotwórcza w tym granacie nawet w dobrym stanie nie zagrażała życiu, a ten destrukt prawdopodobnie nawet jej nie zawiera.MałyStrzelec, inna sprawa, że prawdopodobnie nie uda Ci się tego oczyścić bez uszkodzenia granatu. Większość znajdowanych sztuk to egzemplarze wypalone, a to bardzo osłabia cienki blaszany korpus tego granatu i kruszy się on najczęściej od strony gniazda zapalnika.
Romek_66 Napisano 20 Styczeń 2014 Napisano 20 Styczeń 2014 ,,Sęk w tym ,że mietek napisał co to jest,, - bez wdawania się w niepotrzebną polemikę.
ZUBIKED Napisano 20 Styczeń 2014 Napisano 20 Styczeń 2014 Moim zdaniem gościu jest za zielony, pierwszy wypad z wykrywaczem rozumiem podniecenie ale odpuść. leżał w liściach bo ktoś uznał że to szrot. Rozpoznane czy nie jeżeli ktos chce zbierać takie rzeczy musi być swiadomy a nie oświecony wiedzą innych. A świadomość rośnie z doświadczeniem, wbrew pozorom to logiczne. Równie dobrze mogł wziąć inne jajeczko bardziej okrągłe bo i podobne trochę.
Voucur Napisano 20 Styczeń 2014 Napisano 20 Styczeń 2014 W sumie fakt, tym bardziej że mało prawdopodobne, aby kolega spacerował po lesie z kartką białego papieru na okoliczność robienia ewentualnych zdjęć. Na przyszłość - zdjęcia wyłącznie w terenie i zostawić przedmiot w miejscu znalezienia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.