Edik Napisano 23 Październik 2004 Share Napisano 23 Październik 2004 Witam!Past bitwa z DWŚ...?Ok! Yo Wheris naipsze do Ciebie na priva.PozdrawiamEdik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 23 Październik 2004 Share Napisano 23 Październik 2004 Edik Dolaty nie czytałeś?poszperaj po forum , była kiedyś dośc długa dyskusja , w której dotknięto tej bitwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Digger Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 Jestem nowy na forum ale tą tematyka ciekawych pod wzgledem historycznym miejsc w regionie interesuje się juz od jakiegos czasu.Generalnie jestem z Czempinia i też na ten temat mam najlepsze informacje. A tak apropos mapek to warto odwiedzić Archiwum Panstwowe w Poznaniu mozna wyszperać np. mapy okolicznych wsi i miasteczek zwiazane z akcją uwłaszczeniową w I poł XIX wieku (od 1823) jest to ciekawe źródło. Niestety do korzystania na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 10 Listopad 2004 Autor Share Napisano 10 Listopad 2004 Witam Digger. Wiem, wiem o tych źródlach. Jeśli chcesz porozmawiać z kimś kompetentnym w Czempiniu (poszukiwania,kolekcjonowanie) to odezwij się na maila.Podam ci namiar na Zacharego.On napewno dużo ci pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.