Skocz do zawartości
  • 0

moneta?

pastylka

Pytanie

Napisano

Witam,
ponieważ mieszkam w okolicach dorzecza Liswarty, gdzie jakis czas temu prowadzono prace wykopaliskowe, robię czasem obchód po polach tuż po ich zaoraniu, natrafiam wtedy na skorupki naczyń z czasów kultury łużyckiej, swego czasu znalazłam też metalową rzecz przedstawioną na fotografii, czy istnieje szansa, że to moneta z czasów kultury łużyckiej, będę wdzięczna za wskazówki.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
cóż zatem może to być? Zapomniałam dodać, że przeleżało to za radą znajomego w oleju z którego dziś to wyjęłam. Stąd ten kolor.
Napisano
znawca ze mnie żaden, skojarzyłam, że skoro znalazło się w tym właśnie miejscu i raczej staro wygląda to może ma coś z tym wspólnego :)
hmm co to może być?
Napisano
Rant monety wskazuje na współczesną monetę, dziurka zaś może sugerować, że jest to liczman. Radziłabym oczyścić to coś, czymś mocniejszym.
P.S.
A róża przy kożuchu też czasami ładnie wygląda...
Serdecznie pozdrawiam;-)
Napisano

Witam,
ponieważ mieszkam w okolicach dorzecza Liswarty, gdzie jakis czas temu prowadzono prace wykopaliskowe, robię czasem obchód po polach tuż po ich zaoraniu, natrafiam wtedy na skorupki naczyń z czasów kultury łużyckiej, swego czasu znalazłam też metalową rzecz przedstawioną na fotografii, czy istnieje szansa, że to moneta z czasów kultury łużyckiej, będę wdzięczna za wskazówki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie