Alo Napisano 4 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2014 Witam Wyskoczyła dzisiaj około 4km od centrum Legnicy taka oto prawdopodobnie monetka"Wielkość: ~14mm Grubość: ~0,5mm Waga: ~0,6gr Metal: prawdopodobnie miedz lub brązNapis: G III HBardzo podobna do herbu Legnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alo Napisano 4 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2014 Tył monetki raczej nieczytelny nie wiem czy jest warto to czyścić?Z góry dzięki za info o monetce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 4 Styczeń 2014 Share Napisano 4 Styczeń 2014 3 Halerze miasta Legnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alo Napisano 4 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2014 Poprawcie mnie jak się mylę datowanie jej jest na 1620-1622i czy one są jednostronnie bite ?Okazuje się że będzie moja najstarsza monetką jaką posiadam.Dodatkowo wyskoczyła 50 metrów od mojej chatki :Dkrank dzięki za szybką odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.