Skocz do zawartości

Ustawienia RutusProxima 5.0

mlody2553

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Jest ktoś w stanie mi powiedzieć jak w Proximie 5.0 na standardowej cewce w pracy statycznej powycinać przedmioty typu łuski , odłamki itd. Aby wcale wykrywacz ich nie widział? Chciałem tak ustawić wykrywke żeby widział przedmioty dopiero np od bagnetu , bawiłem się w dyskryminacji wybiórczej ale nie mogę sobie z tym poradzić jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc to proszę o info a wiem że tacy ludzie tu są..:) Zdrów!
Napisano
Musisz chyba zmienić wykrywacz jeśli oczekujesz ,że będzie wskazywał tylko złoto" !
Biorąc pod uwagę Twój post to pewnie zaczynasz. Musisz trochę pochodzić zobaczyć jaką wartość masz na wyświetlaczu, z tym ,że bardzo często i tak wartość będzie przekłamana.
Najlepiej kopać każdy sygnał.
Sam się przekonasz niejednokrotnie ,że moniaki będą wskazywać tą samą wartość co np ww łuski odłamki.
Pozdro i Zdrów
Napisano
Kolego o to chodzi ze o monety ordery itd mi nie chodzi bo w trybie dynamicznym sobie doskonale radze ;) tylko te same miejsca chciałbym jeszcze raz sprawdzić statystykiem i tu juz dla mnie rodzi sie problem Zdrów
Napisano
Bo z tego co widzę to ty musisz troszkę pochodzić żeby zrozumieć co to znaczy tryb statystyczny a dynamiczny :) bo jeśli chodzi o mnie to tylko statyk jest w niskim poziomie , ale mam nadzieje ze znajdzie sie ktoś , kto mi pomoże..:) Zdrów
Napisano
Przeczytaj w istrukcji dokładnie rozdział Praca w trybie ststycznym".
I szczególnie zwróć uwagę na zdania Poziom dyskryminacji nie ma wpływu na pojawiający się dźwięk. Zawsze sygnalizowane są wszystkie przedmioty metalowe".
Reszte sobie doczytaj.
Napisano
Może masz racje czytałem bez zrozumienia... Lecz jak zaczełem się bawić to udało mi się ustawić że np łuska od pepeszy dała bardzo znikomy sygnał a inne przedmioty większe , większy więc może jest jakiś sposób? Tak samo od czego jest dyskryminacja wybiórcza od wycinania sygnałów? Bo jakiś sens to musi mieć? Więc w takim razie muszę patrzeć na wyświetlacz i jakie wartości pokazuje mimo dającego sygnału??? Zdrów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie