mlody2553 Napisano 1 Styczeń 2014 Autor Napisano 1 Styczeń 2014 Witam! Jest ktoś w stanie mi powiedzieć jak w Proximie 5.0 na standardowej cewce w pracy statycznej powycinać przedmioty typu łuski , odłamki itd. Aby wcale wykrywacz ich nie widział? Chciałem tak ustawić wykrywke żeby widział przedmioty dopiero np od bagnetu , bawiłem się w dyskryminacji wybiórczej ale nie mogę sobie z tym poradzić jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc to proszę o info a wiem że tacy ludzie tu są..:) Zdrów!
piotr01051989 Napisano 1 Styczeń 2014 Napisano 1 Styczeń 2014 Musisz chyba zmienić wykrywacz jeśli oczekujesz ,że będzie wskazywał tylko złoto" !Biorąc pod uwagę Twój post to pewnie zaczynasz. Musisz trochę pochodzić zobaczyć jaką wartość masz na wyświetlaczu, z tym ,że bardzo często i tak wartość będzie przekłamana.Najlepiej kopać każdy sygnał. Sam się przekonasz niejednokrotnie ,że moniaki będą wskazywać tą samą wartość co np ww łuski odłamki.Pozdro i Zdrów
mlody2553 Napisano 1 Styczeń 2014 Autor Napisano 1 Styczeń 2014 Kolego o to chodzi ze o monety ordery itd mi nie chodzi bo w trybie dynamicznym sobie doskonale radze ;) tylko te same miejsca chciałbym jeszcze raz sprawdzić statystykiem i tu juz dla mnie rodzi sie problem Zdrów
mlody2553 Napisano 1 Styczeń 2014 Autor Napisano 1 Styczeń 2014 Bo z tego co widzę to ty musisz troszkę pochodzić żeby zrozumieć co to znaczy tryb statystyczny a dynamiczny :) bo jeśli chodzi o mnie to tylko statyk jest w niskim poziomie , ale mam nadzieje ze znajdzie sie ktoś , kto mi pomoże..:) Zdrów
samulb Napisano 1 Styczeń 2014 Napisano 1 Styczeń 2014 Przeczytaj w istrukcji dokładnie rozdział Praca w trybie ststycznym".I szczególnie zwróć uwagę na zdania Poziom dyskryminacji nie ma wpływu na pojawiający się dźwięk. Zawsze sygnalizowane są wszystkie przedmioty metalowe".Reszte sobie doczytaj.
mlody2553 Napisano 1 Styczeń 2014 Autor Napisano 1 Styczeń 2014 Może masz racje czytałem bez zrozumienia... Lecz jak zaczełem się bawić to udało mi się ustawić że np łuska od pepeszy dała bardzo znikomy sygnał a inne przedmioty większe , większy więc może jest jakiś sposób? Tak samo od czego jest dyskryminacja wybiórcza od wycinania sygnałów? Bo jakiś sens to musi mieć? Więc w takim razie muszę patrzeć na wyświetlacz i jakie wartości pokazuje mimo dającego sygnału??? Zdrów
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.