bartek1980 Napisano 1 Styczeń 2014 Autor Napisano 1 Styczeń 2014 Proszę o pomoc w identyfikacji gwiazdki dużej , wygląda jak gwiazdka z pagonu ale jest za duża.Dla porównania zrobiłem zdjęcie gwiazdek z pagonu i kołnierzyka.
bartek1980 Napisano 1 Styczeń 2014 Autor Napisano 1 Styczeń 2014 Proszę o pomoc w identyfikacji gwiazdki dużej , wygląda jak gwiazdka z pagonu ale jest za duża.Dla porównania zrobiłem zdjęcie gwiazdek z pagonu i kołnierzyka.
bartek1980 Napisano 1 Styczeń 2014 Autor Napisano 1 Styczeń 2014 Nie wiem czy dobrym tropem idę bo nie znalazłem takiej aszywki " z metalową gwiazdką tylko wyszywane. Oberschütze/Obersoldat (oznaczany na lewym rękawie gwiazdką stylizowaną na kształt diamentu) - polski odpowiednik starszego szeregowego,
Józefowski Leśnik Napisano 1 Styczeń 2014 Napisano 1 Styczeń 2014 To pierwsze dziwnie mi wygląda. Niemiecki pagon z dwiema gwiazdkami nie symetrycznymi? Hmm Wygląda na Wermahtowski Generał Piechoty, ale wyblakły kolor i stan nie zaciekawy może mylić.
Józefowski Leśnik Napisano 1 Styczeń 2014 Napisano 1 Styczeń 2014 Drugie zdjęcie to raczej 2 różne rzeczy z różnych czasów sklejone w jedną całość aby wyszło ze to Oberschütze lub Obersoldat lub jakby na czarnym tle SS-Oberschütze
bartek1980 Napisano 1 Styczeń 2014 Autor Napisano 1 Styczeń 2014 Na pierwszym zdjęciu położyłem patkę i pagon dla porównania z dużą gwiazdką którą położyłem na pagon z prawej strony ( 3 rodzaje gwiazdek )Drugie zdjęcie to moje przemyślenia że to może być coś takiego, ponieważ pierwszy raz się spotkałem z taką dużą gwiazdką . Nie wiem z jakiego okresu ta gwiazdka jest czy pierwsza wojna? czy druga?
Pytanie
bartek1980
Proszę o pomoc w identyfikacji gwiazdki dużej , wygląda jak gwiazdka z pagonu ale jest za duża.Dla porównania zrobiłem zdjęcie gwiazdek z pagonu i kołnierzyka.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.