Piastek Napisano 20 Grudzień 2013 Autor Napisano 20 Grudzień 2013 Witam, nie wiedziałem czy dobrze wybrałem dział, ale chciałbym prosić o strony dotyczące pierwszej wojny.Jeżeli ktoś ma takie strony to interesują mnie takie z rozszyfrowaniami łusek mosina i mannlichera i jakich pocisków używano w I wojnie na Lubelszczyźnie jeśli to ma znaczenie. Z góry dziękuje za pomoc :)
aplyger Napisano 20 Grudzień 2013 Napisano 20 Grudzień 2013 Panie Kolego, zacznijże od najbliższej biblioteki powiatowej, są tam z pewnością pozycje, które Pana zainteresują.
snajper-s1 Napisano 21 Grudzień 2013 Napisano 21 Grudzień 2013 Wątpię, że w bibliotece będą pozycja o biciach na mośkach i mańkach :DPiastek, jakieś konkrety do rozszyfrowania, daj na id
Piastek Napisano 21 Grudzień 2013 Autor Napisano 21 Grudzień 2013 Właśnie chodziło mi o to żeby nie zakładać do każdej łuski znalezionej następnego tematu, tylko sam bym sobie identyfikował :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.