malizna1 Napisano 14 Grudzień 2013 Autor Napisano 14 Grudzień 2013 Posiadam explorera II,problem w tym,że po załączeniu wykrywacza pojawia się sygnał jak przy zbliżeniu cewki do dużego przedmiotu.Na wyświetlaczu nie pojawia się kursor.Wszystkie ustawienia można bez problemu przełączać.Nastawa fabryczna nic nie zmienia ani zmiana cewki czy też zasilania,dźwięk jest cały czas ten sam.Może ktoś miał podobny problem.Może ktoś ma schemat budowy albo wie jakie układy scalone są zamontowane w tym modelu.
XII Napisano 15 Grudzień 2013 Napisano 15 Grudzień 2013 Witam,Czyli pojawia się koledze sygnał przesterowania? Na wyświetlaczu w tym momencie wyświetla się napis overload czy nie? Czy przypadkiem wykrywacz nie został zalany wodą lub inna cieczą? ...lub czy nie był przechowywany w zbyt wilgotnym pomieszczeniu? Kolego możesz jeszcze napisać w jakich okolicznościach to się zaczęło, to znaczy po czym, kiedy, itp.Zdrów!
malizna1 Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Napisano 16 Grudzień 2013 wykrywacz woziłem w samochodzie zaraz po poszukiwaniach a samochód stoi na dworze.Wielokrotnie tak robiłem i nic się nie działo.Napis się nie wyświetla ani kursor sygnalizujący przedmiot.Na adres mailowy mogę wysłać filmik.Z tego co się dowiedziałem to problem jest na pierwszej lub drugiej płytce od głośnika.Ta z wyświetlaczem jest dobra.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.