OpryskStonki Napisano 23 Listopad 2013 Autor Share Napisano 23 Listopad 2013 Awers nieczytelny - widoczna tarcza herbowa w koronie na rewersie.Korona inna niż w dziewiętnastowiecznych feningach, niżej osadzony herb niż w kreuzerach i groszach z powstania listopadowego.Średnica: 20mmMateriał: MiedźCo to za monetka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OpryskStonki Napisano 23 Listopad 2013 Autor Share Napisano 23 Listopad 2013 Nie do końca widać to na zdjęciu ale sam dół/dolny szpic herbu dotyka praktycznie dolnej krawędzi monety, w dodatku jest szerszy niż w groszach z powstania listopadowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OpryskStonki Napisano 23 Listopad 2013 Autor Share Napisano 23 Listopad 2013 Najmniejszym miedziakiem, którego sugerujesz jest 3 grosze, które są szersze o 5 mm - 5 mm których na pewno moja moneta nie straciła w obiegu/erozji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OpryskStonki Napisano 23 Listopad 2013 Autor Share Napisano 23 Listopad 2013 Nie ma żadnych szans aby mój egzemplarz miał cokolwiek wspólnego ze srebrem - klasyczny stuprocentowy miedziak. Może ktoś zna inne odmiany feningów ala 120 einen thaler bo wg. mnie im jest najbliżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu_ Napisano 23 Listopad 2013 Share Napisano 23 Listopad 2013 a nie jest to pfenning jakaś częś thalara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OpryskStonki Napisano 23 Listopad 2013 Autor Share Napisano 23 Listopad 2013 Sprawa rozwiązana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OpryskStonki Napisano 24 Listopad 2013 Autor Share Napisano 24 Listopad 2013 Żyć z prawdą... to i tak szrot - czym by nie był to i tak jest nadal niczym ;] chciałem się po prostu ze zwykłej ciekawości dowiedzieć co to takiego;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.