OpryskStonki Napisano 23 Listopad 2013 Autor Napisano 23 Listopad 2013 Awers nieczytelny - widoczna tarcza herbowa w koronie na rewersie.Korona inna niż w dziewiętnastowiecznych feningach, niżej osadzony herb niż w kreuzerach i groszach z powstania listopadowego.Średnica: 20mmMateriał: MiedźCo to za monetka?
OpryskStonki Napisano 23 Listopad 2013 Autor Napisano 23 Listopad 2013 Nie do końca widać to na zdjęciu ale sam dół/dolny szpic herbu dotyka praktycznie dolnej krawędzi monety, w dodatku jest szerszy niż w groszach z powstania listopadowego.
OpryskStonki Napisano 23 Listopad 2013 Autor Napisano 23 Listopad 2013 Najmniejszym miedziakiem, którego sugerujesz jest 3 grosze, które są szersze o 5 mm - 5 mm których na pewno moja moneta nie straciła w obiegu/erozji.
OpryskStonki Napisano 23 Listopad 2013 Autor Napisano 23 Listopad 2013 Nie ma żadnych szans aby mój egzemplarz miał cokolwiek wspólnego ze srebrem - klasyczny stuprocentowy miedziak. Może ktoś zna inne odmiany feningów ala 120 einen thaler bo wg. mnie im jest najbliżej.
OpryskStonki Napisano 24 Listopad 2013 Autor Napisano 24 Listopad 2013 Żyć z prawdą... to i tak szrot - czym by nie był to i tak jest nadal niczym ;] chciałem się po prostu ze zwykłej ciekawości dowiedzieć co to takiego;]
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.