Kriczer Napisano 21 Listopad 2013 Autor Napisano 21 Listopad 2013 Do tej pory latałem z HS 3...:) ale z racji braku miejsc do kopania militarki zamierzam zająć się drobnicą. Tu pojawia się mój problem w postaci nowego sprzętu.Planowałem Garretta At pro ale spotykam się z różnymi opiniami na temat sprzętu.Myślałem o jakimś Rutusie i w sumie nic nie wymyśliłem.Panowie co polecacie ? Interesuje mnie drobnica ale też przedmioty nieco większe klamerki etc.Garrett at pro ? Rutus ? Może teknetics ?*wiem, że są tego typu tematy, proszę o nie usuwanie mojego/blokowanie gdyż oczekuję konkretnej odpowiedzi która to rozwieje moje wątpliwości
test_m4a1 Napisano 22 Listopad 2013 Napisano 22 Listopad 2013 Miałem dokładnie tą samo sytuacje co Ty :)Przesiadłem sie na rok na X-terre 705 - dobry sprzęt ale to jeszcze nie było to czego szukałem.Po X-terrce miałem AT PRO właśnie i to był niewypał, wykrywacz mi nie podszedł i w MOJEJ subiektywnej ocenie Terra była lepsza. Poszedł 2 dni temu.Teraz mam DFX-a który jest uniwersalny, trudny w obsłudze ale po rozgryzieniu miliona ustawień jest super :)Mój kumpel ma Rutusa Argo 3 i po tym co widze, jest to na prawde super sprzęt i ten bym Ci polecał. Pewnie wielu się ze mną nie zgodzi co do ocen tych sprzętów ale jak mówie, to są moje odczucia i gusta a o gustach nie sie nie dyskutuje
sidzok Napisano 22 Listopad 2013 Napisano 22 Listopad 2013 Argo z dużą cewką DD i powinieneś być zadowolony:) z serwisem nie ma problemu i nawet po gwarancji za grosze naprawią. pzdr
Kriczer Napisano 22 Listopad 2013 Autor Napisano 22 Listopad 2013 Właśnie skończyłem lekturę dość obszernego tematu dot. właśnie argo i AT Pro i chyba jednak będzie Argo.Fajna sprawa, bo sklep mam nie daleko, i serwis.Tylko jak argo radzi sobie z monetkami na polu(w owym temacie o monetki nie pytali :) ) ?
sidzok Napisano 22 Listopad 2013 Napisano 22 Listopad 2013 Ogólnie rutusy lubią monetki:) Ja póki co mam doświadczenia z proximą v4 i v5. Może tej zimy uda mi się nabyć argo póki co jest cena 1950zł z dużą DD liczę na zimową promocje:)
Kriczer Napisano 22 Listopad 2013 Autor Napisano 22 Listopad 2013 No to będzie i argo, cewka 29 jak się spisuje na moniakach ? Czy lepiej brać 2 mniejszą i większa ?
sidzok Napisano 22 Listopad 2013 Napisano 22 Listopad 2013 W tym Ci już nie pomogę. Najlepiej za dnia zadzwoń do producenta i razem ustalicie co będzie dla Ciebie najlepsze. Bo kto będzie wiedział lepiej jak nie producent? chyba, że kol. ikt" wypowie się w tym temacie. Może dowiemy się czy można liczyć na jakąś promocje świąteczno-zimową?
Kriczer Napisano 22 Listopad 2013 Autor Napisano 22 Listopad 2013 Podskoczę do sklepu przy najbliższej okazji zobaczę co i jak z tą piszczałką, tam też raczej będą wiedzieć jaka cewka co i jak.
marioAT Napisano 22 Listopad 2013 Napisano 22 Listopad 2013 Witam!Nie zapomnijcie do Argo zamówić od razu drugi na części oraz zestawy naprawcze .:)
sidzok Napisano 22 Listopad 2013 Napisano 22 Listopad 2013 Każdy wykrywacz może się zepsuć ale od tego jest serwis i gwarancja. Kol marioAT" rozwiń swoją myśl, plusy i minusy rutusa i zaproponuj coś koledze lepszego". Po Twoim nicku wnioskuję, że stajnia garreta nie jest Ci obca?
Kriczer Napisano 22 Listopad 2013 Autor Napisano 22 Listopad 2013 Nie no kto krytykuje sprzęt nie potrafi określić co takiego złego jest w nim, ciekawe...
irek76 Napisano 22 Listopad 2013 Napisano 22 Listopad 2013 marioAT napisał>Nie zapomnijcie do Argo zamówić od razu drugi na części oraz zestawy naprawcze .:)Powiedz miałeś Argo,czy jakiegokolwiek Rutusa?Jeżeli nie to przestań bredzić i martw się co będzie jak twój AT się położy po gwarancji.Mam trzeci model Rutusa,obecnie Argo v3 29DD i nigdy nie miałem problemów.Ostatnio urwałem śrubę podłokietnika,moja wina Argo prawie nowe,to chciałem mieć oryginalną.Napisałem do P.Arka ile ta śruba kosztuje,poprosił tylko o podanie adresu i za dwa dni miałem polecony priorytet z nówką śrubą za 0,00złSerwis gwarancyjny i pogwarancyjny super.Argo v2 miały problem ze stabilnością i co,po wysyłce gwarancyjnej,z powrotem przychodziły nówki v3 z nową cewką.Twój serwis też tak działa?,bo jeśli nie to zamów drugą wykrywkę na części,bo co zrobisz po gwarancji?Nie jestem ślepo zapatrzony w Rutusa,mam jeszcze w domu Whitesa XLT,miałem C.scopa 990xd,fishera f2 i kilka innych rodzimych produkcji,i całą pewnością twierdzę że Argo v3,jest zdecydowanie najgłębszym,najstabilniejszym i bardzo czułym wykrywaczem.
emisoo Napisano 23 Listopad 2013 Napisano 23 Listopad 2013 Jeśli ma to być detektor do rożnych monet to warto wiedzieć co dzieje sie z nim w czasie detekcji na rożnym podłożu , typu cegła na wierzchu nie wspomnę pod cegłą gruzowisku lub żwirowni w pobliżu kamyka starych rozbiórkowych gruzowisk , potłuczoną cegłówką na polu . W detekcji większego złomu nie bedzie miało znaczenia .http://www.youtube.com/watch?v=WO8oSE2TRAU&feature=share&list=UUJ7JkE9yewTDMbN9eYGflDw&index=1http://www.youtube.com/watch?v=6wcBlFGm-Es&feature=share&list=UUJ7JkE9yewTDMbN9eYGflDw
Tomb750 Napisano 23 Listopad 2013 Napisano 23 Listopad 2013 @irek76 potwierdzam. Sam miałem wymienione v2 na v3 nie mówiąc o nowych naklejkach jeszcze na Proximę za 0 zł i naprawę Proximy v2 za 0zł. Nawet za paczkę powrotną nie zapłaciłem tylko za wysłanie. Pozdrawiam serwis Rutusa ;D
Kriczer Napisano 23 Listopad 2013 Autor Napisano 23 Listopad 2013 będzie Argo teraz tylko lekko przyoszczędzić trzeba :)
Szukanko Napisano 24 Listopad 2013 Napisano 24 Listopad 2013 dzichu" który występuje na You Tube pod nickiem Wykrywacze Metali" w jeden weekend produkuje więcej filmów niż Bollywood przez cały rok :) Filmy dzicha" można porównać do bajek z myszką Miki tyle w nich prawdy.
gral Napisano 24 Listopad 2013 Napisano 24 Listopad 2013 To musi być bajka,przecież prawie 3 razy tańszy wykrywacz nie może nie ustępować zasięgami koledze z wyższej półki". Nie wspomnę o możliwości detekcji w trudnym terenie.To bzdura!:)
tom_s Napisano 24 Listopad 2013 Napisano 24 Listopad 2013 Kriczer, zobacz filmy na yt użytkownika Sergiusz Piasecki". Ciekawe wyniki testów Rutusa Argo. :) PSChyba nie przepadają za sobą zdzichu229 i Sergiusz Piasecki" (Regis). ;)
Kriczer Napisano 24 Listopad 2013 Autor Napisano 24 Listopad 2013 nie no naoglądałem się tego i jak do tej pory Argo robi na mnie pozytywne wrażenie zarówno w stosunku do drobnicy jak i militarki
marioAT Napisano 25 Listopad 2013 Napisano 25 Listopad 2013 Witam!Kolego Irek76 nie unoś się tak bo wylewu dostaniesz ,wystarczy mi że mam informację od użytkowników którzy raczej takimi rzeczami na forum się nie chwalą.
marioAT Napisano 25 Listopad 2013 Napisano 25 Listopad 2013 Witam!I jeszcze coś na deser :http://odkrywca.pl/rutus-argo-v3-uwagi,700969.htmlMiłej lektury :)
Kriczer Napisano 25 Listopad 2013 Autor Napisano 25 Listopad 2013 to może poleć coś z rodziny garretta w cenie argo ?
marioAT Napisano 25 Listopad 2013 Napisano 25 Listopad 2013 Witam!Osobiście polecam na kolor At Pro plus dodatkowo mała cewka 5x8 DD . Argo kosztuje prawie dwa tysiące a At Pro można kupić nowy za 2200 PLN . Decyzja należy do Ciebie .Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.