Skocz do zawartości

Proxa-sonda na żelaztwo

predi888

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zastanawiam się nad kupnem na przyszły sezon sondy 29cm na militarkę.Mam tylko wątpliwość jak sonda radzi sobie z kolorkiem ( w stosunku do sondy podstawowej).Nie chciałbym chodzić z myślą że mam duże straty na zasięgu.Może ktoś rzucić światło na tą sondę? Z góry dziekuje za wszelkie info.
Napisano
Chce wiedzieć czy 29CC która jest przeznaczona do głębokiej militarki, ciągnie również drobny kolor (monety) czy je ignoruje i jeśli bierze kolor to jak wygląda w tej sytuacji w stosunku do sondy podstawowej( czy jest lepiej czy gorzej na kolor) .
Napisano
29CC fajnie radzi sobie z kolorem zarówno płytkim, jak i głębokim. Jest dużo głębsza na militarkę od podstawowej sondy, szczególnie w statyku. Po zakupie 29CC kopałem głębokie sygnały w miejscach gdzie sygnału nie było na standardowej cewce. W przypadku głębokich sygnałów gubi się już identyfikacja, więc złom może Ci pokazywać na wysoki kolor (+80+90), ale po jednym dniu chodzenia idzie to wyczuć. Kupując dużą cewkę liczyłem że nie będzie ona tak podatna na drobnicę w trybie statycznym jak standardowa, jednak tu się nic nie zmieniło. Na statyku będzie wskazywała nawet najmniejsze przedmioty, co na zasianym odłamkami czy pociskami terenie jest przekleństwem.
Napisano
Dzięki,o to pytałem:) .Co do pokazywania przez proxe żelaza na + to często mi zdażaj się takie kwiatki na podstawowej sondzie. Chodzę od dłuższego czasu na miksie,sygnał +60,a jak się dokopuje to się pokazuje zardzewiały płat blachy .Często jest też tak że żaden z trybów mixa nie potrafi określić wartości sygnału,tylko statyk mówi" że coś jest jest płytko w ziemi.Tak było w przpadku pęku łańcucha śnieżnego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie