predi888 Napisano 19 Listopad 2013 Autor Napisano 19 Listopad 2013 Zastanawiam się nad kupnem na przyszły sezon sondy 29cm na militarkę.Mam tylko wątpliwość jak sonda radzi sobie z kolorkiem ( w stosunku do sondy podstawowej).Nie chciałbym chodzić z myślą że mam duże straty na zasięgu.Może ktoś rzucić światło na tą sondę? Z góry dziekuje za wszelkie info.
Tomb750 Napisano 19 Listopad 2013 Napisano 19 Listopad 2013 No to chcesz 29DD na kolor czy 29CC na militarkę bo już nie wiem.
predi888 Napisano 19 Listopad 2013 Autor Napisano 19 Listopad 2013 Chce wiedzieć czy 29CC która jest przeznaczona do głębokiej militarki, ciągnie również drobny kolor (monety) czy je ignoruje i jeśli bierze kolor to jak wygląda w tej sytuacji w stosunku do sondy podstawowej( czy jest lepiej czy gorzej na kolor) .
spetsnaz Napisano 19 Listopad 2013 Napisano 19 Listopad 2013 29CC fajnie radzi sobie z kolorem zarówno płytkim, jak i głębokim. Jest dużo głębsza na militarkę od podstawowej sondy, szczególnie w statyku. Po zakupie 29CC kopałem głębokie sygnały w miejscach gdzie sygnału nie było na standardowej cewce. W przypadku głębokich sygnałów gubi się już identyfikacja, więc złom może Ci pokazywać na wysoki kolor (+80+90), ale po jednym dniu chodzenia idzie to wyczuć. Kupując dużą cewkę liczyłem że nie będzie ona tak podatna na drobnicę w trybie statycznym jak standardowa, jednak tu się nic nie zmieniło. Na statyku będzie wskazywała nawet najmniejsze przedmioty, co na zasianym odłamkami czy pociskami terenie jest przekleństwem.
spetsnaz Napisano 19 Listopad 2013 Napisano 19 Listopad 2013 Szpadel normalnej długości, nie skracany. Fant to połowa kolanka od pieca (kozy), więc nie za duży.
predi888 Napisano 20 Listopad 2013 Autor Napisano 20 Listopad 2013 Dzięki,o to pytałem:) .Co do pokazywania przez proxe żelaza na + to często mi zdażaj się takie kwiatki na podstawowej sondzie. Chodzę od dłuższego czasu na miksie,sygnał +60,a jak się dokopuje to się pokazuje zardzewiały płat blachy .Często jest też tak że żaden z trybów mixa nie potrafi określić wartości sygnału,tylko statyk mówi" że coś jest jest płytko w ziemi.Tak było w przpadku pęku łańcucha śnieżnego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.