predi888 Napisano 14 Listopad 2013 Autor Napisano 14 Listopad 2013 Trafiło mi się taki rdzeń prądnicy. W pobliżu znalazłem trochę drobnicy z 251 więc może od tego ?p.s - to prawdopodobnie ktoś kiedyś już wykopał bo było na powierzchni ,a nie zakopanych dołków było od groma ;(
średni Napisano 14 Listopad 2013 Napisano 14 Listopad 2013 Ten mechanizm zapadkowy,to prawdopodobnie podnośnik szyby od jakiegoś samochodu.Wydaje mi się ,że podobne były stosowane w samochodzie Star,ale pewnie i w innych wcześniejszych.
średni Napisano 14 Listopad 2013 Napisano 14 Listopad 2013 To co nazwałeś ,,zasuwką,, jest sterownikiem czegoś,może przyspieszacza dopływu paliwa do gaźnika.Na tą kulkę było założone cięgło,a kulka była rodzajem przegubu.
marc123 Napisano 14 Listopad 2013 Napisano 14 Listopad 2013 manierka niemiecka Feldflasche M1915 http://pl.pommerschespionier.com/index.php/kolekcja/wyposazenie/niemiecka-manierka-1915/
Pytanie
predi888
Trafiło mi się taki rdzeń prądnicy. W pobliżu znalazłem trochę drobnicy z 251 więc może od tego ?
p.s - to prawdopodobnie ktoś kiedyś już wykopał bo było na powierzchni ,a nie zakopanych dołków było od groma ;(
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.