sonicsquad Napisano 14 Listopad 2013 Autor Share Napisano 14 Listopad 2013 W piątek o godz. 13 w Archiwum Państwowym na ul. Pomorskiej 2 odbędzie się uroczyste otwarcie wystawy Bagnety polskich formacji wojskowych, powstańczych i partyzanckich w latach 1918 - 2010"Zwiedzający zobaczą fragment większej kolekcji broni białej oraz militariów dr. Józefa Ignacego Garbacza. Wybrane bagnety (130 sztuk) z 23 państw były w latach 1918-2010 najpopularniejsze w uzbrojeniu żołnierza polskiego.Ekspozycję zorganizowało Archiwum Państwowe wraz z Oddziałem Instytutu Pamięci Narodowej we Wrocławiu. Można ją oglądać do końca roku.Cały tekst: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,14953136,Jutro_wystawia_bagnety_zolnierzy__powstancow_i_partyzantow.html#ixzz2kdTjZVC4Wrocław zaprasza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm Napisano 14 Listopad 2013 Share Napisano 14 Listopad 2013 Ja już ją dziś obejrzałem w trakcie krótkiej przerwy.Co prawda jeszcze przed oficjalnym otwarciem ale skoro było otwarte to czemu nie skorzystać. Bardzo ciekawa kolekcja. Także polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.