Skocz do zawartości

Wrocław- wystawa Bagnety polskich formacji wojskowych, powstańczych i partyzanckich w latach 1918 - 2010"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W piątek o godz. 13 w Archiwum Państwowym na ul. Pomorskiej 2 odbędzie się uroczyste otwarcie wystawy Bagnety polskich formacji wojskowych, powstańczych i partyzanckich w latach 1918 - 2010"
Zwiedzający zobaczą fragment większej kolekcji broni białej oraz militariów dr. Józefa Ignacego Garbacza. Wybrane bagnety (130 sztuk) z 23 państw były w latach 1918-2010 najpopularniejsze w uzbrojeniu żołnierza polskiego.

Ekspozycję zorganizowało Archiwum Państwowe wraz z Oddziałem Instytutu Pamięci Narodowej we Wrocławiu. Można ją oglądać do końca roku.

Cały tekst: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,14953136,Jutro_wystawia_bagnety_zolnierzy__powstancow_i_partyzantow.html#ixzz2kdTjZVC4

Wrocław zaprasza :)
Napisano
Ja już ją dziś obejrzałem w trakcie krótkiej przerwy.Co prawda jeszcze przed oficjalnym otwarciem ale skoro było otwarte to czemu nie skorzystać. Bardzo ciekawa kolekcja. Także polecam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie