ThomosPL Napisano 13 Listopad 2013 Autor Napisano 13 Listopad 2013 Witam! Poszukuję informacji na temat tej pieczęci: - jaki to herb- z jakiego jest okresu- kto był jej właścicielem - oraz wszystko inne fotografia została obrobiona i inicjały to M.T." za wszelkie informacje z góry serdeczne dzięki
ThomosPL Napisano 13 Listopad 2013 Autor Napisano 13 Listopad 2013 A to bok pieczęci- jeśli to w czymś pomoże
Korabkow Napisano 15 Listopad 2013 Napisano 15 Listopad 2013 Herb Jastrzębiec,pieczęć to 2 połowa XVIII wieku,herbowni na T przykładowo:Taczanowski,Tański,Tłokiński,Tłubicki,Trzebiński,Trzepieński,Turłaj,Tynicki,Tarnawiecki,Tłubiński,Trzeszewski.
ThomosPL Napisano 15 Listopad 2013 Autor Napisano 15 Listopad 2013 przed zamieszczeniem postu szukalem herbownych jastrzębca i nie znalazłem nikogo kto sygnował by się taką właśnie pieczęcią ( nie byłem do końca pewien czy to jastrzębiec ).Poszukam raz jeszcze tylko bardziej się przyłożę. Dziękuje bardzo i pozdrawiam.
ThomosPL Napisano 15 Listopad 2013 Autor Napisano 15 Listopad 2013 Gdyby ktoś przypadkiem znalazł herbownego tej pieczęci byłbym bardzo wdzięczny. :)
ThomosPL Napisano 16 Listopad 2013 Autor Napisano 16 Listopad 2013 przewertowałem wszystkie nazwiska herbownych na T" i nic:(wpisywałem w google M. T.... herbu jastrzębiec i nic. może jest jakiś inny sposób? Pomóżcie!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.