DES Napisano 8 Listopad 2013 Autor Share Napisano 8 Listopad 2013 Witam! Ostatnio przeglądając zdjęcia na Google Earth trafiła mi się Fabryka koło Gołogóry". Podobno jest to fabryka kamienia tłuczonego, ale jej położenie jest trochę dziwne- wszystkie inne jakie znalazłem znajdują się w górach i mają doprowadzone tory. Ta jest w totalnej głuszy- nie będę zamieszczał zdjęć, bo najłatwiej jest wskoczyć pod ten adres http://www.gologora.com/okolica/fabryka.htmlCo o tym sądzicie? Budynek podobny trochę do fabryki dynamitu. I to odosobnione położenie. Wyobrażacie sobie transport kamienia ciężarówkami po tamtym terenie...?Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadlej Napisano 8 Listopad 2013 Share Napisano 8 Listopad 2013 Jestem z tych okolic i najprawdopodobniej była to fabryka kamienia. Kamienie zwożono z okolic z tego co mi wiadomo. Mury fabryki są bardzo solidne, innych podobnych obiektów tu nie ma. Ogółem te tereny są bardzo ciekawe i tajemnicze włączając w to fabrykę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.