tomciuncio Napisano 5 Listopad 2013 Autor Napisano 5 Listopad 2013 Witam,znalazłem coś co wygląda jak moneta, ale ma otwory.Myślę, iż jest to moneta z tym że nigdy wcześniej nie widziałem czegoś takiego. Tył jest nieczytelny a na froncie widnieją napisy - Monetaro lub Monetano Aeg: Reins lub Agreins. Internet nie jest pomocny. Jest to coś dziwnego bo nawet nie jestem w stanie stwierdzić czym jest. Tył wygląda jakby była tam głowa kobiety i napisy po bokach. Pozdrawiam Tomasz
sigis3 Napisano 5 Listopad 2013 Napisano 5 Listopad 2013 Internet nie jest pomocny."???http://www.muenzauktion.com/brom/item.php5?id=110401012&lang=enGulden Fryderyka Wielkiego na coś przerobiony. Trudno stwierdzić, czy oryginalny.
tomciuncio Napisano 5 Listopad 2013 Autor Napisano 5 Listopad 2013 Bardzo dziękuję za identyfikację. Nadal nie jestem w stanie pojąć jak odnajdujecie monety po takich wyrywkowych informacjach.
sigis3 Napisano 5 Listopad 2013 Napisano 5 Listopad 2013 Toż nominał dobrze widać, 2/3 talara, czyli gulden. Reszta to chwila.Pozdrawiam
tomciuncio Napisano 6 Listopad 2013 Autor Napisano 6 Listopad 2013 Postaram się jakoś doczyścić i mam nadzieję, iż da się dokładniej określić monete. Czy falsyfikat czy też orginał będzie prościej określić po oczyszczeniu.Pozdrawiam Tomasz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.