tomciuncio Napisano 5 Listopad 2013 Autor Share Napisano 5 Listopad 2013 Witam,znalazłem coś co wygląda jak moneta, ale ma otwory.Myślę, iż jest to moneta z tym że nigdy wcześniej nie widziałem czegoś takiego. Tył jest nieczytelny a na froncie widnieją napisy - Monetaro lub Monetano Aeg: Reins lub Agreins. Internet nie jest pomocny. Jest to coś dziwnego bo nawet nie jestem w stanie stwierdzić czym jest. Tył wygląda jakby była tam głowa kobiety i napisy po bokach. Pozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 5 Listopad 2013 Autor Share Napisano 5 Listopad 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Internet nie jest pomocny."???http://www.muenzauktion.com/brom/item.php5?id=110401012&lang=enGulden Fryderyka Wielkiego na coś przerobiony. Trudno stwierdzić, czy oryginalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 5 Listopad 2013 Autor Share Napisano 5 Listopad 2013 Bardzo dziękuję za identyfikację. Nadal nie jestem w stanie pojąć jak odnajdujecie monety po takich wyrywkowych informacjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Toż nominał dobrze widać, 2/3 talara, czyli gulden. Reszta to chwila.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 6 Listopad 2013 Autor Share Napisano 6 Listopad 2013 Postaram się jakoś doczyścić i mam nadzieję, iż da się dokładniej określić monete. Czy falsyfikat czy też orginał będzie prościej określić po oczyszczeniu.Pozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.