Witam forumowiczów Zwracam się do was z prośbą o potwierdzenie i identyfikacje mojego znaleziska.Ten kawał metalu znalazłem przy leju po domniemanym wybuchu rakiety V-2.Zanim zdecydowałem sie napisać tu na forum długie godziny poświęciłem na szukaniu informacji co to jest.Po rysunkach technicznych i zdjęciach z internetu,jestem pewien że jest to zapołonnik mieszaniny wodno-alkoholowej z rakiety V-2.Jednak chciałbym byście sie wy wypowiedzieli.Zamieszczam zdjęcia z telefonu.Nie sa moze specjalnie wyrażne,jestem w stanie zrobić lepsze już aparatem,jestem tylko ciekawy waszej opini.Jeśli bedziecie mieli wątpliwości,przez jakość zdjęć i brak opisu,jestem w stanie to zrobić.O widze teraz (jako że ja tu nowy) że nie mozna wstawić zdjęć wiecej jak jedno.Do tego ograniczenia jakie daje tu forum nie pozwala mi na wstawienie,kilku i o wiekszej rozdzielczosci.Na zdjeciu widać otworki po dziwnych nazwałem to kapselkach w nich są otwory jak dysze w kuchni gazowej.Widać też lekko wystjący skorodowany przewód elektryczny,te jasne ślady to stopione zdaje sie aluminium,na szczycie obiektu znajduje sie jakby redukcja hudrauliczna,tez że sladami stopienia aluminium lub podobnego metalu. Napisałem wczesniej juz do redakcji ODKRYWCY,ale mija kilka dni i nawet nie odpisali.Cenne bedą wasze opinie i dyskusja Zdaje się ze wstawiłem post bliżniak nie w tym dziale za co przepraszam Moderatorów i prosze o jego usuniecie.
Pytanie
Arnie
Witam forumowiczów
Zwracam się do was z prośbą o potwierdzenie i identyfikacje mojego znaleziska.Ten kawał metalu znalazłem przy leju po domniemanym wybuchu rakiety V-2.Zanim zdecydowałem sie napisać tu na forum długie godziny poświęciłem na szukaniu informacji co to jest.Po rysunkach technicznych i zdjęciach z internetu,jestem pewien że jest to zapołonnik mieszaniny wodno-alkoholowej z rakiety V-2.Jednak chciałbym byście sie wy wypowiedzieli.Zamieszczam zdjęcia z telefonu.Nie sa moze specjalnie wyrażne,jestem w stanie zrobić lepsze już aparatem,jestem tylko ciekawy waszej opini.Jeśli bedziecie mieli wątpliwości,przez jakość zdjęć i brak opisu,jestem w stanie to zrobić.O widze teraz (jako że ja tu nowy) że nie mozna wstawić zdjęć wiecej jak jedno.Do tego ograniczenia jakie daje tu forum nie pozwala mi na wstawienie,kilku i o wiekszej rozdzielczosci.Na zdjeciu widać otworki po dziwnych nazwałem to kapselkach w nich są otwory jak dysze w kuchni gazowej.Widać też lekko wystjący skorodowany przewód elektryczny,te jasne ślady to stopione zdaje sie aluminium,na szczycie obiektu znajduje sie jakby redukcja hudrauliczna,tez że sladami stopienia aluminium lub podobnego metalu.
Napisałem wczesniej juz do redakcji ODKRYWCY,ale mija kilka dni i nawet nie odpisali.Cenne bedą wasze opinie i dyskusja
Zdaje się ze wstawiłem post bliżniak nie w tym dziale za co przepraszam Moderatorów i prosze o jego usuniecie.
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.