niechludow Napisano 17 Październik 2013 Autor Napisano 17 Październik 2013 Na fotce austriacki zapalnik AM5. Zawsze znajdowałem w takim stanie. W co on był wkręcany? W redukcję czy bezpośrednio w pocisk ( granat, szklankę szrapnela)? Fotka bardzo wskazana:)
ralf78 Napisano 18 Październik 2013 Napisano 18 Październik 2013 Zapalnik czasowy więc wykorzystywany był w szrapnelu, pomimo że jest podwójnego działania i pocisk mógł również eksplodować po uderzeniu w cel - jak granat. Zapalnik z założenia wkręcany bezpośrednio w korpus pocisku.
niechludow Napisano 20 Październik 2013 Autor Napisano 20 Październik 2013 Kamilian, to oznacza że zapalnik AM5 miał inną redukcję niż M8, chociaż były stosowanego do tego samego pocisku 8cm? Na fotce redukcja do M8, nie pasuje do niej AM5.
niechludow Napisano 20 Październik 2013 Autor Napisano 20 Październik 2013 Kamilian, w prezentowanym przez ciebie szrapnelu jest inny zapalnik niż ten o który pytam. Na moich zdjęciach jest taki właśnie jak twój, i jest to AM5K. Zatem pytanie o przeznaczenie i montaż mojego AM5 pozostaje otwarte.
niechludow Napisano 17 Październik 2013 Autor Napisano 17 Październik 2013 Na fotce austriacki zapalnik AM5. Zawsze znajdowałem w takim stanie. W co on był wkręcany? W redukcję czy bezpośrednio w pocisk ( granat, szklankę szrapnela)? Fotka bardzo wskazana:)
Pytanie
niechludow
Na fotce austriacki zapalnik AM5. Zawsze znajdowałem w takim stanie. W co on był wkręcany? W redukcję czy bezpośrednio w pocisk ( granat, szklankę szrapnela)? Fotka bardzo wskazana:)
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.