Dragon125 Napisano 14 Październik 2013 Autor Napisano 14 Październik 2013 Koledzy Drodzy , pomóżcie. Nie znalazłem podobnego na internecie- jednocześnie nie chce mi się jakoś wierzyć w cywilne pochodzenie tego bączka. Z góry dziękuję za każdą pomoc w rozwiązaniu zagadki ! Pozdrawiam Bartek
Dragon125 Napisano 14 Październik 2013 Autor Napisano 14 Październik 2013 Szczególnie te wąsy nie dają mi spokoju , kto robiłby takie coś na rynek cywilny ? Czekam na pomysły :)
kopijnik2 Napisano 14 Październik 2013 Napisano 14 Październik 2013 postaraj się odczytać" kreski w środku tarczy
Dragon125 Napisano 14 Październik 2013 Autor Napisano 14 Październik 2013 Kolego to będzie bardzo trudne. Wydaje mi się,że nie są to żadne napisy , po prostu zarysowania. Jutro postaram się lupą w świetle dziennym to jeszcze obejrzeć. A są już jakieś typy ?
kopijnik2 Napisano 15 Październik 2013 Napisano 15 Październik 2013 dyskutujemy - szukamy interpretacji dla tych tarczek......RE: Łudząco podobne do rosyjskiego bączka :) michałł (248 / 24)2005-01-26 22:08:00Witam.Obawiam sie że jest to element końskiej biżuterii" znajdowałem takie blaszki nabite na kawałki rzemieni często w miejscach rozbicia taborów.pzdr MichałRE: Łudząco podobne do rosyjskiego bączka :) HU13ERT (1022 / 37)2005-01-26 22:52:00rzeczywiscie...teraz mi sie przypomnialo, ze widzialem cos takiego na czesci uprzezy...na fragmencie przy pysku...no i na mojej blaszcze od spodu tez byl material skóropodobny. MOŻE BYĆ. Pozdrawiam! 8)------------------------Jeżeli: na uprzęży - a znajdowane w obozach jenieckich - > coś co przydatne było dla żołnierza - czego brakowało w ekwipunku...paski rzemieni - jak lejce" mają wiele zastosowań w niepewnym jenieckim losie...-------------------------montaż - a skórę"w sytuacji wojennej skóra deficytowym towarem jest.tworzenie dog-taga" dla jeńców, z montażem - na taki materiał - wątpliwe...---------------------------wnioski: prawdopodobnie numer ewidencyjny uprzęży wojskowej - rosyjskiej
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.