Skocz do zawartości

Bączek mosiężny z wąsami.

Dragon125

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koledzy Drodzy , pomóżcie. Nie znalazłem podobnego na internecie- jednocześnie nie chce mi się jakoś wierzyć w cywilne pochodzenie tego bączka. Z góry dziękuję za każdą pomoc w rozwiązaniu zagadki !

Pozdrawiam
Bartek

Napisano
Kolego to będzie bardzo trudne. Wydaje mi się,że nie są to żadne napisy , po prostu zarysowania. Jutro postaram się lupą w świetle dziennym to jeszcze obejrzeć. A są już jakieś typy ?
Napisano
dyskutujemy - szukamy interpretacji dla tych tarczek...

...RE: Łudząco podobne do rosyjskiego bączka :)
michałł (248 / 24)
2005-01-26 22:08:00
Witam.
Obawiam sie że jest to element końskiej biżuterii" znajdowałem takie blaszki nabite na kawałki rzemieni często w miejscach rozbicia taborów.
pzdr Michał

RE: Łudząco podobne do rosyjskiego bączka :)
HU13ERT (1022 / 37)
2005-01-26 22:52:00
rzeczywiscie...teraz mi sie przypomnialo, ze widzialem cos takiego na czesci uprzezy...na fragmencie przy pysku...no i na mojej blaszcze od spodu tez byl material skóropodobny. MOŻE BYĆ. Pozdrawiam! 8)

------------------------
Jeżeli: na uprzęży - a znajdowane w obozach jenieckich - > coś co przydatne było dla żołnierza - czego brakowało w ekwipunku...

paski rzemieni - jak lejce" mają wiele zastosowań w niepewnym jenieckim losie...

-------------------------
montaż - a skórę"
w sytuacji wojennej skóra deficytowym towarem jest.
tworzenie dog-taga" dla jeńców, z montażem - na taki materiał - wątpliwe...
---------------------------
wnioski: prawdopodobnie numer ewidencyjny uprzęży wojskowej - rosyjskiej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie