sztorm83 Napisano 11 Październik 2013 Autor Napisano 11 Październik 2013 Witam,Jakiś czas temu pomogliście mi zidentyfikować guzik pruski z okresu wojen napoleońskich (na zdjęciu ten z lewej)Ostatnio wyskoczył mi bardzo podobny, ale jednak różniący się od poprzedniego. Dlatego chciałbym prosić o pomoc w ID ów znajdki ;)No właśnie, czy to również jest pruski guzik wojskowy z tego okresu? Główną różnicą jest brak tego okrągłego wcięcia na awersie guzika. Rewers jest niemal identyczny jak w tym poprzednio zidentyfikowanym. Proszę o pomoc.Pozdro sztorm83
bassista Napisano 11 Październik 2013 Napisano 11 Październik 2013 Raczej cywilny. Pod Szczecinem masa tego wychodzi na polu...
kamil.gt Napisano 14 Październik 2013 Napisano 14 Październik 2013 napoleońskie przeważnie były numerowane ,takich guzików jak twój jest masa to cywilny guzik.
tyfus Napisano 14 Październik 2013 Napisano 14 Październik 2013 kamil.gt czy ty czytasz ze zrozumieniem?czy ktoś tutaj pytał, czy to guzik napoleoński - vide: pierwszy wpis.
kamil.gt Napisano 14 Październik 2013 Napisano 14 Październik 2013 wiem kierowałem się tytułem sory mój fault
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.