aees Napisano 5 Październik 2013 Autor Share Napisano 5 Październik 2013 Bita jednostronnie 14-14,5mm. Data 1622 lub 16??. widac na niej literę S z koroną, a obok jest coś co mi przypomina gryfa. Czy ktoś może coś więcej o niej powiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 6 Październik 2013 Share Napisano 6 Październik 2013 coś podobnego... http://www.google.pl/search?q=Brandenburg-Preu%C3%9Fen+Kipperpfennig+1622+F+Kipperpfennig&client=firefox-a&hs=46Z&rls=org.mozilla:pl:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Jq5RUouGDOWX1AWp8IFo&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=637&dpr=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aees Napisano 7 Październik 2013 Autor Share Napisano 7 Październik 2013 Tak,to z pewnością te monety. Dopiero jak spojrzałem na Twój link to zauważyłem ze też mam na monecie literę F na dole. Co oznacza F? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo.wpl Napisano 7 Październik 2013 Share Napisano 7 Październik 2013 zapewne mennicę w jakiej była wybita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 7 Październik 2013 Share Napisano 7 Październik 2013 w tym przypadku, F = Frankfurt nad Odrą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.