Witam Serdecznie Kupiłem na allegro skrzynie Wojska Polskiego. Skrzynia ma sygnatury Myszków Światowit 1937, WOJSK. Przeprowadziłem prace rekonstruktorskie owej skrzyni. Gdy ją kupiłem to na pokrywie była jedna z czterech listew drewnianych. Śladami po skrzyni i jej obwodzie doszedłem to wniosku, że listwy działały jako uszczelnienie... Śruby o łbach kwadratowych, a nakrętki w listwach mocowane. Proszę o pomoc...i odpowiedź na pytanie do czego służyła skrzynia. Listwy i ich spasowanie przy zamykaniu musi o czymś świadczyć...czy skrzynia spożywcza, czy sanitarna...nie wiem.
Pytanie
RobertJanosik
Kupiłem na allegro skrzynie Wojska Polskiego.
Skrzynia ma sygnatury Myszków Światowit 1937, WOJSK.
Przeprowadziłem prace rekonstruktorskie owej skrzyni.
Gdy ją kupiłem to na pokrywie była jedna z czterech listew drewnianych. Śladami po skrzyni i jej obwodzie doszedłem to wniosku, że listwy działały jako uszczelnienie...
Śruby o łbach kwadratowych, a nakrętki w listwach mocowane.
Proszę o pomoc...i odpowiedź na pytanie do czego służyła skrzynia. Listwy i ich spasowanie przy zamykaniu musi o czymś świadczyć...czy skrzynia spożywcza, czy sanitarna...nie wiem.
p.s. zdjęcia przed i po remoncie
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.