spid3r Napisano 4 Październik 2013 Autor Napisano 4 Październik 2013 Witam, poszukuje wyjaśnienia skrótu Fr na mapie. Niestety nie jestem w stanie stwierdzić co to za mapa bo mam tylko jej wycinek. Skrót ten jest w bliskiej odległości od znaku koperty ale nie ma mowy o żadnej poczcie bo to wiocha była od zawsze i szczere pola ze stodoła.
woytas Napisano 4 Październik 2013 Napisano 4 Październik 2013 Zdjęcie może wkleisz tego kawałka. Jaka to mapa? Marsa czy Engelsa?Pomóż nam to my pomożemy Tobie.
spid3r Napisano 4 Październik 2013 Autor Napisano 4 Październik 2013 nie mam jej przy sobie. Wieczorem postaram się coś ułatwić.
kyno74 Napisano 6 Październik 2013 Napisano 6 Październik 2013 witam na mapach oznaczenie samo fr nie znalazłem ale fbr to fabryka tyle mogę ci doradzić pozdrawiam
ten pan Napisano 6 Październik 2013 Napisano 6 Październik 2013 To jest jakiś przedrostek do nazwy miejscowości, wyróżniający dane miejsce, przysiółek. Może to jakaś Wola ...."
spid3r Napisano 11 Październik 2013 Autor Napisano 11 Październik 2013 występuje w kilku miejscach i w żadnym nie pozostaje w bliskim zapisie z nazwą miejscowości. Fabryka raczej też odpada, teren leśno rolny od zawsze, bez śladów na miejscu czegokolwiek związanego z budynkami lub pochodnymi produkcji.:(Tylko na tej mapie takie coś znalazłem
ten pan Napisano 12 Październik 2013 Napisano 12 Październik 2013 Fabryka to Fbr.To musi mieć związek z nazwą miejscowości, o czym świadczy położona obok kopertka, oznaczająca miejscowość z pocztą.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.