Skocz do zawartości
  • 0

Talerzyk ?

maxsob

Pytanie

Napisano
Witam. Znalazłem ostatnio metalowy talerzyk, podstawkę. Na środku jest sygnatura: kółko a w nim S. Od kółka odchodzą w górę dwie zakrzywione linie, w miejscu gdzie są najbliżej siebie jest jakby krzyżyk. Pod kółkiem znajdują się litery PH, a pod nimi 33 lub 38. Druga cyfra nie do odczytania. Dodam, że cała sygnatura jest wybita, nie malowana. Niestety na chwilę obecną nie mam możliwości zamieszczenia zdjęcia. Proszę o pomoc w identyfikacji. Pozdrawiam.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Znalazłem ostatnio metalowy talerzyk, podstawkę. Na środku jest sygnatura: kółko a w nim S. Od kółka odchodzą w górę dwie zakrzywione linie, w miejscu gdzie są najbliżej siebie jest jakby krzyżyk. Pod kółkiem znajdują się litery PH, a pod nimi 33 lub 38. Druga cyfra nie do odczytania. Dodam, że cała sygnatura jest wybita, nie malowana. Niestety na chwilę obecną nie mam możliwości zamieszczenia zdjęcia. Proszę o pomoc w identyfikacji. Pozdrawiam.
Napisano
Zdjęcie trochę przekłamuje perspektywę, ale mi to wygląda na dno od miski emaliowanej, podane cyfry mogą być średnicą naczynia, często podawano na spodniej części dna wymiar.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie