oldsmoto Napisano 24 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2013 Witam! Trafiła mi się moneta francuska z podobizną Ludwika i tu się zaczyna mój problem. Awers zawiera podobizne Ludwika i napisy Louis X" Za X jest znaczna przerwa i napis IROI. Dalej ciągnie się napis des fransais". Rewers jest praktycznie nie czytelny. Przedstawia strzałę spadająca jakby do wody.. na 100% jest to strzała. Reszta nie koniecznie, w okół są nieczytelne napisy. Przeszukałem archiwum WCN lecz nie mogę znaleźć nic podobnego. Zdjęć chwilowo nie jestem w stanie wstawić z racji na bardzo słaby aparat. Dziękuje za pomoc i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo.wpl Napisano 24 Wrzesień 2013 Share Napisano 24 Wrzesień 2013 po umieszczeniu zdjęć beziesz mial odp na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldsmoto Napisano 26 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2013 http://www.napoleonicmedals.org/coins/h242-3.htmNadal nie mam aparatu, jednak z pomocą lupy i mycia monety wiem na 99, że to ta. Tylko na tej twarz się zgadza z moją monetą spośród innych monet Ludwika XVI z fontanna na rewersie. Wie ktoś z jakiego materiału jest ta moneta? jak często spotykana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 26 Wrzesień 2013 Share Napisano 26 Wrzesień 2013 to nie jest moneta tylko żeton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldsmoto Napisano 29 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2013 Nikt nic poza tym nie powie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.