lego21 Napisano 19 Wrzesień 2013 Autor Napisano 19 Wrzesień 2013 Pocisk chyba rusznikarski, wykonany z litego kawałka stali, jakie było jego przeznaczenie? Blacha od konserwy co oznaczają napisy?
lego21 Napisano 20 Wrzesień 2013 Autor Napisano 20 Wrzesień 2013 tak, to ten nabój. Był wewnątrz magazynka jak go znalazłem. Bicia 3b 42
lego21 Napisano 19 Wrzesień 2013 Autor Napisano 19 Wrzesień 2013 Pocisk chyba rusznikarski, wykonany z litego kawałka stali, jakie było jego przeznaczenie? Blacha od konserwy co oznaczają napisy?
czarny bocian Napisano 19 Wrzesień 2013 Napisano 19 Wrzesień 2013 ten pocisk to chyba cos z magazynka. nie wiem jak fachowo sie nazywa ale słuzy do ładowania i zapobiegał rozkrecaniu sie sprezyny po wystrzeleniu ostatniego pocisku .
sejm Napisano 19 Wrzesień 2013 Napisano 19 Wrzesień 2013 z magazynka tzw. popychacz , może być od Rkm DT.
lego21 Napisano 20 Wrzesień 2013 Autor Napisano 20 Wrzesień 2013 teraz nasuwa się pytanie do czego służyła ta wydmuszka. wcześniej myślałem, że właśnie to ten pocisk zapobiegał przekręceniu magazynka poprzez załadowanie do komory nabojowej i brak strzału. Wiadomo coś na temat blachy z konserwy?
Pytanie
lego21
Pocisk chyba rusznikarski, wykonany z litego kawałka stali, jakie było jego przeznaczenie? Blacha od konserwy co oznaczają napisy?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.