Skocz do zawartości

Problem z pinpointem w Garrett ACE 250

rustin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wszystko działa jak należy w wykrywaczu super sie zbiera monetki ale dzisiaj coś się stało z pinpointem , tzn wcześniej naciskałem go gdzieś obok , (nie nad miejscem gdzie wykrywacz coś znajdował) i skala była pusta, jak nacelowałem na przedmiot to pokazywało na maksa czyli jak powinno być.
Dzisiaj chodziłem z wykrywką, po kilku razach użycia , coś się zrobiło. Tzn po naciśnięciu pinponita nie ważne czy coś jest , czy czysta ziemia, czy w powietrzu od razu skala idzie na maksa. Co sie stało?
Napisano
Pinpoint działa w trybie statycznym (nie wiem tylko jak jest w tym modelu z zawężaniem czułości do obiektu podczas gdy ten znajduje się bliżej cewki) i może coś Ci się przykleiło metalowego do cewki lub wpadło pod osłonę. Ewentualnie może być tak, że coś się zwiesza i zaraz po włączeniu pinpointa daje sygnał na maksa ale po wyłączeniu i włączeniu ponownie powinno być ok, czasami trzeba powtórzyć wyłączenie i włączenie kilka razy (takie rzeczy mogą się zdarzyć w innych modelach).

Jeśli powyższe nie rozwiązuje problemu to najprawdopodobniej coś jest nie tak np. z cewką, połączeniem cewki z elektroniką ewentualnie z elektronika ale na takie coś jeśli nie było niepotrzebnej ingerencji w elektronikę daję 10% szans ;)

Pisz czy rozwiązałeś problem.

Zdrów!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie