w0w Napisano 15 Wrzesień 2013 Autor Napisano 15 Wrzesień 2013 Chciałbym się dowiedzieć coś więcej na temat tej odznaki...Wiem że brakuje jej barw flagi i zapięcia. Czy to jest odznaka Sozialdemokratische Partei Deutschlands (SPD) ?? Ps. Rewers posiada bicia jak widać, jednak mennica póki co jest nie do odczytania. Fancik dopiero będzie odbywał długą kąpiel więc proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam i czekam na informację. w0w
Nadwojciech Napisano 15 Wrzesień 2013 Napisano 15 Wrzesień 2013 Sozialdemokratische Partei Deutschlands (SPD) ??"Z naszej mennicy państwowej?! :)Brązowa Odznaka Sprawny do Pracy i Obrony".
Hebda Napisano 15 Wrzesień 2013 Napisano 15 Wrzesień 2013 Na foto moja z piasku po wyczyszczeniu.Nakrętka nie koniecznie musi być od niej.U mnie nakrętka sygnowana:WZPSW-wa"Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 23:17 15-09-2013
w0w Napisano 16 Wrzesień 2013 Autor Napisano 16 Wrzesień 2013 Nadwojciech właśnie nie bardzo pasowała mi Socjaldemokratyczna Partia Niemiec, jednak ktoś mi tak zasugerował, więc spytałem. No okej, dzięki za informację. To są odznaki ludowe wydawane po 1950r, zgadza się ??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.