bartblazej Napisano 11 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2013 moneta, wydaje mi się że jest srebrna średnica 20mm, bardzo cieniutka , jeszcze nie czyszczona więc mało co widać(nie chcę jej bardziej zniszczyć) proszę o podpowiedz co to może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartblazej Napisano 11 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2013 dodaje jeszcze rewers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 11 Wrzesień 2013 Share Napisano 11 Wrzesień 2013 będzie ciężko niestety... moneta nie jest w najlepszym stanie i słabo czytelna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartblazej Napisano 11 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2013 dodałem kolejne zdjęcie po moczeniu w kwasku cytrynowym, może teraz będzie łatwiej coś na jej temat powiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartblazej Napisano 11 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2013 Jeszcze rewers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartblazej Napisano 11 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2013 na rewersie dopatrzyłem się daty 1670 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryniu82 Napisano 11 Wrzesień 2013 Share Napisano 11 Wrzesień 2013 Wygląda na Austrie 3 krajcary 1670r Karola.http://wcn.pl/shop/browse/75?page=3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartblazej Napisano 12 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Dzięki za pomoc kryniu82, to będzie ta moneta. Porównałem napisy na awersie i rewersie i się zgadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.