Piastek Napisano 28 Sierpień 2013 Autor Napisano 28 Sierpień 2013 Witam co to za zapalnik ? Z góry dziękuje za pomoc.
Powerharnas Napisano 11 Marzec 2014 Napisano 11 Marzec 2014 Tak , w 100% austro-węgierski. Ale nie 1908 , tylko jest to M15a. Co do zastosowania , to trzeba by znać wymiary, ponieważ zapalnik ten w gr 7cm , 8cm , 10cm itd wyglądał identycznie jednak przy gr 7cm był nieco mniejszy ze względu na mniejsze gniazdo pod zapalnik.
Piastek Napisano 28 Sierpień 2013 Autor Napisano 28 Sierpień 2013 Witam co to za zapalnik ? Z góry dziękuje za pomoc.
Piastek Napisano 15 Styczeń 2014 Autor Napisano 15 Styczeń 2014 Witam jeszcze raz, Chciałem odświeżyć temat by zadać pytanie czy jest to w 100 % austro-węgierskie ? Wróciłem na to pole i znalazłem w tym samym miejscu rosyjskie szrapnelówki i odłamki szrapnela oraz pocisku burzącego także rosyjskiegoOprócz tego pociski karabinowe ostrołukowe, więc skoro to Rosja strzelała to skąd to mogło się tam wziąć ? Chyba że w innej potyczce
Pytanie
Piastek
Witam co to za zapalnik ?
Z góry dziękuje za pomoc.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.