t0rnado Napisano 24 Sierpień 2013 Autor Napisano 24 Sierpień 2013 Witam,mam prośbę o o identyfikację guzika (lub medalika) ze św. Krzysztofem.Napis to: St. CHRISTOPHER PROTECT US"Zaznaczam, że wielkość liter jest zgodna z guzikiem. (w internecie widziałem np. duże ST", także np. inne rozmieszczenia liter).Przyznam się, że nie wiem z czego jest zrobiony bo się na metalach nie znam. Niby troche brudne (ciemne) srebro, gdzie nie gdzie trochę niby-złotka. Nie wiem jak wygląda np białe i ruskie złoto.Wokół guzika jest jakaś obramówka (pozłacana chyba, nie wiem czy nie współczesna).Boję się wyrwać guzika z obramówki (żeby zobaczyć drugą stronę) bo nie wiem czy nie zniszczę wtedy całości. Z drugiej strony doklejony jest czerwony filc".Chciałbym również wiedzieć z jakiego wieku mniej więcej pochodzi oraz ile to mniej więcej jest warte. I czy wogóle guzik ten jest orginalny. Jestem tu dlatego bo znalazłem ten guzik na strychu i chcę go sprzedać po prostu oraz nie zostać oszukany przez numizmatyka lub jubilera.Z góry dziękuję za pomoc.
tyfus Napisano 24 Sierpień 2013 Napisano 24 Sierpień 2013 jak chcesz sprzedać, to sprzedawaj.to Forum pasjonatów nie handlarzy, którzy potrzebują ID, aby dostać dobrą cenę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.