Napoleon North Napisano 24 Sierpień 2013 Autor Napisano 24 Sierpień 2013 Mam pytanie czy łuski HASAG-a są rzadkie ? .Niestety z łuski został tylko kawałek .
m4sherman Napisano 25 Sierpień 2013 Napisano 25 Sierpień 2013 W 13 partii trafiłem kiedyś amunicję zapalającą (fosfor) zataśmowaną...
Jeremi000 Napisano 25 Sierpień 2013 Napisano 25 Sierpień 2013 Wydaje mi się ze fosfor w pocisku nie miał za zadanie zapalac. Słyszałem że w czasie lotu w ciemności świecił intensywnie dzięki czemu strzelec widział gdzie strzela ale przy tym i widziano skąd wystrzelił :) one nawet nie miały za zadanie zabijać. Rozebrałem swego czasu taki pocisk i poza masą fosforu, który się od razu intensywnie utleni, miał jeszcze stalowy trzon który zapobiegał przed rozpdanięciem się pocisku w locie. Pozdrawiam :)
bassista Napisano 24 Sierpień 2013 Napisano 24 Sierpień 2013 Obgryzasz paznokcie? :Dhttp://lmgtfy.com/?q=%C5%82uska+hasag
Ave Danzig Napisano 25 Sierpień 2013 Napisano 25 Sierpień 2013 W 13 partii Hasaga, ani w innych partiach nie stosowano pocisków zapalających, tylko lekkie sS i drewniane Platz 33.Co do rozbierania pocisków... miałeś kolego szczęście że to nie był prawdziwy zapalający z rodziny PmK. Wystarczy aby doszło do rozszczelniania kapsułki, potem samozapłon fosforu i w najlepszym wypadku miałbyś dziurawe ręce, bo płomień nie gaśnie i przepala na wylot. To co rozebrałeś to SmK Lspur, p.pancerny z rdzeńiem stalowym i smugaczem, który jest mieszanką sproszkowanego magnezu i glinu, a nie fosforem.
Napoleon North Napisano 24 Sierpień 2013 Autor Napisano 24 Sierpień 2013 Dzięki ;) Ale z tego już korzystałem . Chodziło mi o to czy są rzadkie .
Napoleon North Napisano 24 Sierpień 2013 Autor Napisano 24 Sierpień 2013 A tu http://www.sztetl.org.pl/pl/term/419,hasag/;)
Jeremi000 Napisano 24 Sierpień 2013 Napisano 24 Sierpień 2013 Pytasz czy są rzadkie. Hmm ja ich garściami znajduje często całe z pociskami w okolicy zbombardowanych przez ruskich magazynów niemieckich. Pozdrawiam ;)
Ave Danzig Napisano 24 Sierpień 2013 Napisano 24 Sierpień 2013 Rzadkość zależy od numeru partii, 10 i 13 to najpopularniejsze.
Pytanie
Napoleon North
Mam pytanie czy łuski HASAG-a są rzadkie ? .Niestety z łuski
został tylko kawałek .
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.