bassista Napisano 21 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2013 Proszę o pomoc w identyfikacji i wydatowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bassista Napisano 21 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2013 Średnica ok 3,7cm, grubość ok 1-2mm, ołów. Rejon znaleziska - zachodniopomorskie.Napisy:...MASEIN MEIN... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bassista Napisano 21 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2013 podbijam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bassista Napisano 22 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2013 Panowie, nie wstydźcie się wypowiadać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bassista Napisano 23 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2013 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasnepelne84 Napisano 24 Sierpień 2013 Share Napisano 24 Sierpień 2013 Mogę pomóc tylko w tłumaczeniu tekstu :-)Sein oznacza - byćMein - mojeMa -to jest urwane z jakiegoś wyrazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bassista Napisano 26 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2013 Tlumaczenie, niestety, nie wiele mi daje ale dzieki za chec pomocy. Nadal podbijam. Moze mnie ktos utwierdzi w przekonaniu, ze to jest odcisk pieczeci lub plomba a nie np. czesc klamry itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bassista Napisano 16 Marzec 2014 Autor Share Napisano 16 Marzec 2014 Podbijam. Pół roku minęło a dalej mnie męczy co to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmak Napisano 20 Marzec 2014 Share Napisano 20 Marzec 2014 Masein bardzo stare miasto w Szwajcarii na drodze via male" i może stąd ta plomba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmak Napisano 23 Marzec 2014 Share Napisano 23 Marzec 2014 może to rzeczywiście jest pieczęć, a sprawdzałeś powiazania z pobliskim zamkiem lub władzami kościelnymi , którym podlegał ten teren? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.